CP

Nu så blir det lite fakta för er människor som tror att ordet CP är svordom eller liknande! För det första så CP betyder Cerebral Pares.

Man ser och hör överallt detta, och som mamma eller närstående till någon som har CP så känns det ICKE bra i hjärtat på dem människorna.
Exempel:
" Vi ska ha så cp kul ikväll "
" Mmmm cp gott "
" Jävla cp du är "

Tro mig listan kan bli lång.

Iallafall så läser man, ser man, hör man exakt dagligen hur många människor använder ordet CP helt galet fel!
Hur får man ens ihopa "Cp gott" Vad betyder det egentligen är då min fråga?! Vad menar man med CP i det sammanhanget? Har maten CP?? Gaah !

CP är inte ngt man är, det är ngt man HAR!!
Hur svårt är det att begripa?!
Och det kvittar (vet jag redan) hur ofta jag skriver om det eller andra skriver om det för det är ett ord som används av det flesta under 25års ålder (iaf där jag hör och ser det från mest).. dock verkligen inte alla som tur är.


Cerebral Pares(CP) betyder förlamning genom hjärnskada.

Snälla allesammans, tänk efter på vad ni säger, hur ni uttrycker er.. För det är inget bekvämt för människor som har CP och för människorna runt om dem.



Kommentarer
Postat av: Emma

Jag själv har inga större erfarenheter av Cerebral Pares mer än det jag läst om på internet. När jag först trillade in på Mathildas sida så har jag fått en närmare titt på hur det är för folk som lever med sjukdomen CP. Och jag själv mår helt ärligt illa när jag hör folk använda ordet CP som det inte betydde någonting.

2009-09-10 @ 11:10:07
URL: http://emmawik.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0