Rädd

Händer en massa i vardan nu. Marsmånad är alltid en månad full av olika tider på sjukhus, barnhab osv.. Jag själv måste ha bearbetat en grej väldigt bra då jag nästan glömt det att jag för ett halvårsen hade början till cancer, som jag då op för och nu är det dags i mars för halvårs kontroll, rädd jag blev när brevet kom å rädd över att jag faktiskt hade förträngt det hela...! Men men man har ju en hel del annat i tankarna så allt slår väl ut allt på ngt vis. Fröken fis har bäcken röntgen å så ska hon till handrehab å ökning av medicin pågår även, jävla skit hjärnspökena!! ❤


Undras...

... Undras om jag för alltid kommer ha det i mig.... Att känna på min prinsessa massa gånger när hon sover för att få bekräftat att hon faktiskt andas..... och lever.....

Puss påmin plutta!


Vovvemys


Selen är Bra!

Det vankas mannafrutti till kvällsmål här:-) Mums mums!

Och nya selen gör jätte bra funktion,MKT mer fokuserad!!!


Sportlovet går för fort

Jag skulle minsann viljava hemma lite längre ;-)

Idag har AT varit här, vi har fått bygga om min innestol lite och så har jag fått en sele som ex. Ska va på vid måltider för att jag ska sätta större fokus.

Mycket händer,
Fått tid för röntgen.
Fått tid till handrehab för att skapa ortoser till mig.

Nu ska jag fortsätta njuta av denna torsdag!


PULKAÅKNING

Åååh va härligt det är med sportlov!
 
Typiskt bara... inga sovmornar :( Jag vänder så lätt på dygnet och blir lätt "fördärvad" om man ändrar om mina rutiner.. Men sportlov mår jag gott av vill jag lova :-D
 
Idag har jag åkt pulka häromkring skojigt såvida ass rör på benen lite när hon drar ;) Jag vill ju ha fart såååååklart ;-D
 
 
Massor av snö har vi! Och det snöar i princip hela tiden, skojigt! Men efter sportlovet så vill vi allt gå mot ljusare & varmare tider ;-) Man tröttnar rätt så lätt på det här vädret även om det är kul att leka i snön så är det minsann så mkt skönare att vara ute hela dagarna & sola & bada på stranden :-D
 
 
Snart går färdtjänsten "ut" så har idag fått söka om på nytt, aaa sånt får man göra minsann! Jag borde ju verkligen få det godkänt igen?! Inget har ju förändrats mer än att jag växt lite till och blivit äldre :-) Meeen ni får hålla tummarna!
 
Hoppas ni har det lika bra som jag!
KRAMISAR

Fina Mathilda

<3


Mathildas Shopping

Mathilda har börjat shoppa inför våren nu :-) skrikiga färger ska det va!


Pulkabacken

Hej på er!
Igår åkte jag pulka för första gången nedför en backe heeelt själv, Det va ball ;-) och när jag kom ner så tecknade jag "mer".

Åkte ju oxo på plan mark å med även lillasyrran i knäet! Massa skoj!!


Rullstolsdans

Idag har det varit rullstolsdans på skolan, åh min Bästa Jacob fyller ju sex år snart så han var på besök idag i skolan :-D Han ska ju börja i min klass till hösten, som jag längtar!

Mannafrutti blev det till kvällsmål, mums mums!


Gäääsp

Huuua vad Ass körde slut på mig igår ;-) Vaknade inte alls vid påkläddningen idag hihi det är gööött att sova!

Ha en bra dag allihop
Kram Mathilda


Trött

Jääätte trött efter skolan idag!


Rejält Framsteg!

Det har varit så mkt tråkiga & jobbiga ting på sistone att NU ska jag bjuda på något kul.

Jag tycker förresten att det är rätt tradigt att man knappt "hör ifrån er" på kommentarer här i bloggen eller mail :-(
Men men,

I augusti när jag började i skolan sates nya mål upp för mig.
Jag blir hela tiden erbjuden mängder av förslag om dagarna i skolan så som kommunikation osv.

Något alla vill är att jag ska kunna kommunicera med alla, och inte bara med mamma och ngr få till.

Som sagt blir jag erbjuden all slags kommunikation dagligen för att jag ska kunna "välja" "snappa" upp det som passar mig.

Och NU så kan jag minsann teckna!!!! :-D Jag kan teckna "Mer".

:-D

Något som MÅNGA aldrig skulle kunna tro att jag skulle göra... Framsteg finns inte för mig enligt vissa "experter". Men tjo, yttligare ett slag på näsan!

Jag Kan, Om JAG tycker det är tillräckligt intressant och om jag VILL!!

Detta är ett rejält framsteg!!! Träning träning, tog mig ett halvår att lära mig ett tecken och nu fortsätter vi att älta detta såklart och förstärker det ännu mer!

Så vad säger ni? Är jag bäst eller vad ;-)


Hemkommen

Nu är jag hemma från skolan, trött och kramsjuk med mamma <3 När ass klädde av mig i hallen å så fort jag hörde mammas röst så log jag hela tiden, en riktig mammagris!

Bara tre dagar kvar sen har jag lov och kan mysa massor med mamma!

Något "man" inte kunde veta, kunde tro skulle hända.... Vidare om det får ni veta Ikväll! :-)

Vi hörs sen, Kram Mathilda


Kärlek

All kärlek till min familj, assistenter, skolpersonalen & habiliteringen!! Utan ert stöd & hjälp i vår vardag så vet jag inte vad de hade blitt av allt <3

KRAM Mathilda


CP skadan gör sig påmind..

I fredags var jag hos läkaren, mina epilepsianfall går ju verkligen i osäkra vågor nu.. Som oftast! Finns tyvär ingen förklaring till det, jag fungerar så. Allt för mig går i perioder och alltid gjort. Varjefall ökade vi ena medicinen i fredags, det är i princip en chansning - det kan bli bättre eller sämre eller ingen skillnad alls. Upptrappningen sker långsamt och tyvär kan aptiten försämras rejält också. Men knapp på magen har jag-så mat får jag i mig oavsett. Vi får se, tar tid att se förändring. Håll tummarna!! Dock fick mamma & pappa telefonsamtal idag av skolan då jag fick ett JÄTTE anfall i skolan, nästan ett sådant som då ambulansen fick komma i julas :-( hujedamaj...! Men det löste sig och blev bra till slut som tur va. Man lever på en skör tråd & på hoppet! <3

För övrigt så börjar min cerebral pares göra sig påmind ju äldre jag blir, jag har aldrig haft svårt med spastiskt men sakta men säkert så kommer det tyvär:-( I fredags diskuterade mamma och läkaren om skena för min ena arm som jag inte kan sträcka ut själv, gör man inget åt det nu så kommer det bara bli värre. Så skena blir det!

Vet ni vad?! Jag har fått mitt nya sovrum Äntligen!!!! Oh nu väntar jag ivrigt på att mitt träningsrum ska bli klart!

Må gott & sköt om er!
Bamse Kram


Så!

Det där med att skita i avundsjuka människor som bara vill snacka för att förstöra för andra?! Hur kan dem må bra av det egentligen? Sluta Nu, trams! Glädjs med varann, hjälp varann, finns för varann, Va tillsammans oh ha det Bra!! Bete sig vuxet och behandla alla väl <3 umgås med människor som bryr sig om er och som ni bryr er om och mår bra med, lämna sedan resten bakom er. Vi vill se vår omgivning må bra & vara lyckliga! Jag tycker det är fruktansvärt att ge sig på varann när man är så nära som familj släkt & vänner! Eller som att "sparka" på dem som redan ligger. Tänk er för hur ni behandlar andra, Det kan gå så illa att man blir den skyldiga till "pricken över i:et" när en människa verkligen inte orkar mera. Finns eller Försvinn- det är enkelt! Stor kram till er alla, vi är tillbax här för att stanna!! Vi tackar NEJ till negativa kommentarer för något sådant vill icke vi ha med att göra, ska ni va negativa så ta hänsyn-smitta inte! Så här känner vi å tänker vi, hur ni känner eller tänker är inte relevant i VÅR blogg! Bamse kram!!


Det va den bloggningen!

Kommer att låsa denna blogg nu,
fungerar inte skriva öppet!Gu vet vad som kommer här näst!!!!
 
HEJDÅ

Skolan

Njuter framför kaminen en stund så skönt, ringde skolan innan och är välkommen tillbax imorgon :-) Skönt, för palla småsyskonen mer nu va ;-) Här går åt massa vätskeersättning för att stabilisera tillbaka magen ..


Titta!

Här kommer min nya bissing :-)


Tand!

I lördags tittade ääääntligen en ny framtand ut :-) tog baaaaara ett år hmm.. Men nu är den här varjefall så nu får mamma hitta på ngt annat smeknamn än tannalösa till mig ;-)


Mysdag

Ligger å myser samt återhämtar mig efter två tuffa dagar, men får mig ett å annat glädjetjut här :-)


Magsjukan

Magsjukan tog fart på mig i söndags, hela familjen har nu haft det i dagarna. Men snabbt gick den över iallafall,sköönt! Nu beartbetar vi upp magarna igen, jag lever på vätskeersättning & sondmat. Och knappen sa bokstavligen pang mitt i magsjukan, så blev att byta å det va ingen skoj blödde massa, men snabblagad å bra igen. Vi har lyckats jätte bra med att jag ska få behålla allt sen kräkningen i söndags, sån tur så va min matslang påkopplad då ja började kräka så det va bara att öppna den istället så slapp jag kräka mer, såååå sköönt! Vad vore livet utan knappen?!


Ännu igen Klarade jag mig!

Hej på er alla!
Det var jätte längesen jag skrev, jag vet inte riktigt vad mamma fick för sig egentligen. För det är väl klart att jag ska blogga??!
Ajja nu är jag här varjefall...
Om jag hade orkat skulle jag kunna babbla upp en hel massa som hänt, men det får nog komma pö om pö.
 
Nåja,
Mamma har alltid varit så himla nojjig över att vi måste bo nära stan för min skull, nära till sjukhus, hab.. allt! MEN nu har vi äntligen flyttat, Oh jag trivs så mycket bättre här och sover mycket bättre. Även så har jag snart två rum, inte illa pinkat ;-) Ett sovrum och ett träningsrum, DET har varit mammas dröm sedan den dagen hon "förstog" att jag föralltid kommer vara i behov av alla dess olika träningar & övningar för att jag ska må som bäst och få allt jag behöver för att fungera helt enkelt. Nu är mammas önskan uppfylld, ÄVEN min! Nu kan jag ju sjunga snart så mkt jag vill om nätterna utan att störa mina småsyskon, för mitt sovrum är "placerat" en bit ifrån deras rum just av anledning att jag kan vara vääääldigt högljud även nattetid. Men tycker man om att tralla så gör man ;-)
Nu bor vi en bit ifrån centrala stan och vi alla trivs som fiskar i vatten! På en liten gård som dessutom ligger nära en framtid högskola för min del! Just nu är jag bara glad över att få åka taxi så mycket som jag får göra nu, och ännu roligare eftersom jag tycker om min taxichaffis så mkt, Hoppas de aldrig byter!
 
 
Oh jag har redan provat om ambulansen kan komma snabbt hit, för det har ju varit en av mammas rädslor. Men inte kan man leva på rädslor liksom, mammor är såååå tramsiga!!
Ambulansen skötte sig snyggt och kom snabbt som attan för att hjälpa mig iaf.
Fick någon form av JÄTTE slembildning och kunde inte själv handskas med det alls, tappade andan och av paniken jag fick så blev det ett JÄTTE epilepsianfall.... JA katastof!!!
Men HÄR är jag, Ännu igen klarade jag mig!!!
..Tack oh Lov för dygnet runt assistans!
 
 KRAM Den snart 8årige Mathilda <3

Tillbax!

Mail på mail på mail, kommentarer på kommentarer på kommentarer... Ja nu är vi tillbaka här!
Vill passa på tacka för alla mail & kommentarer på bloggen som trillat in titt som tätt under tiden vi varit "borta" härifrån, Det känns underbart att kunna tillföra med saker & ting <3
Och framförallt känns det jätte roligt med kommentarer och mail från er som gillar det som skrivs.
Tack vare ER, är vi tillbax!

RSS 2.0