God Natt


När jag åkte till skolan imorse

https://cdn1.cdnme.se/887068/6-3/pic_51796518ddf2b372dfd334dd.jpg">https://cdn3.cdnme.se/887068/6-3/pic_51796518ddf2b372dfd334dd.jpg">https://cdn1.cdnme.se/887068/6-3/pic_51796518ddf2b372dfd334dd.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/887068/6-3/pic_51796518ddf2b372dfd334dd.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/887068/6-3/pic_517965199606ee330bd9d32f.jpg">https://cdn3.cdnme.se/887068/6-3/pic_517965199606ee330bd9d32f.jpg">https://cdn1.cdnme.se/887068/6-3/pic_517965199606ee330bd9d32f.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/887068/6-3/pic_517965199606ee330bd9d32f.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/887068/6-3/pic_5179726fddf2b372ddd10da8.jpg" class="image">


Tack igen

Tack igen för presentkortet! Idag har det blivit handlat på H&M :-D


Framsteg!!!!!

När andra pratar framsteg så handlar det om att barnen lärt sig gå, räkna matte bättre, kan äta själv osv..... Något som jag är långt ifrån.

Men hänger inte läpp över det, för de småå framstegen är stora för oss!
Efter många miljoner pusskalas med mamma genom åren då mamma fått pussa i min mun då jag gapat bara så kan jag minsann "forma munnen" på mitt vis och "pussas tillbaka" :-D se själva!


Bostadsanpassning

Ramp från hallen till köket har jag fått idag! Nu längtar vi efter trallen utanför ytterdörrn och hissen :-)


Sommar

Vill ha sol och sommar!!! Massor av bad och mjukglass och många turer till Tosselilla!


Kräm

En smakportion kan ta timmar MEN det är de värt för fy så gott med kräm :-)


Telefonsamtal

Samtal till sjukgymnasten ringt!
Tydligen ska vi få ny rullstol, hade vi helt missat att vi pratat om :-0 Men jaja det gör ju inget!

Meddelat att vi vill ha nackstöd på ståskalet nu

Önskat en headpod! De kan dock inte lova en sån men de håller på att försöka få region skåne att gå med på det

Oxo sagt till att vi vill ja eldriven innestol (för att hissa upp & ner den)

Många bollar i luften - Så ser alltid vårt liv ut!


Mys

Mys med mamma är det bästa jag vet!

https://cdn1.cdnme.se/887068/6-3/pic_5174fa67e087c335babcf937.jpg" class="image">


Fri-lek


Canvastavla by me ;-)

Målat tavla igår med lillebror, varsin alltså.
Mamma får hålla lite lätt i min arm för annars är risken jag kliar mig i ögonen med färgen. Tjusigt blev det :-)


Ståskal

Att manuellt lyfta mig när jag är i ståskalet är iiiiingen höjdare alls! Nu äntligen slipper vi det, SÅ SKÖNT! Taklift är nog bland ngt bästa som finns!! Och nu vill vi ha headpod när jag står i ståskalet med, så det blir att tjata på hab ;-)


Jacob min bästis

Min bästis Jacob har varit här i helgen och det har varit sååå mysigt! Det var en efterlängtad helg verkligen och bokat in ny helg tills de kommer igen å fler ska bokas in :-D Jacob firade min 8års dag, jag fick en dagbok som jag kan låsa om ;-) och pärlor för att göra halsband armband. Och det har jag invigt redan ;-)

Saknar min bästis! Men vi träffas nästan mer nu när vi bor längre ifrån varann än när vi bodde grannar hihi.


Kiosk

Fint väder bjuder på mkt utelek :-)
Och nu har mamma å pappa byggt färdigt vårt lekhus på tomten! Kul, det var jätte spännande att vara där inne. Jag å lillebror lekt kiosk :-) Så fick mamma köpa kakor av oss.


Taklift

ÄNTLIGEN så kom takliftarna på plats i veckan! :-) och idag fick lillasyster prova en och det var POPULÄRT!!


Myskväll

Mys med mamma ikväll och jag har haft en bra födelsedag :-)
Sover som en stock just nu! Har blivit rätt mkt nattuggla igen, aa det går i perioder!
Fick ritningen på min blivande entre till huset idag :-D


Stort TACK!

Tror aldrig i mitt liv jag kännt som idag, Fått känna att jag bidraget med något bra och blivit uppskattad, när jag öppnade posten som jag & Mathilda idag fick... När jag läste!!
Nära att mina tårar föll på min kind av en enorm glädje över hur glad jag blev över den uppskattningen, en överraskning... En present som plötsligt kom!
Tack så jätte mycket gänget som intervjuade mig, ni har gjort min helg och mycket mer!! Känner stolt stark & lycklig av ert paket TACK!!!!
Kram Madde & Mathilda


Rosa grön sockerkaka

Jag bakat sockerkaka i skolan idag :-D


Min födelsedag!

Godkväll allihop!
Idag är det ju ingen vanlig idag då det är min födelsedag:-D

Jag ska ju inte ha kalas idag, men fick ändå ngr presenter :-D Ska få ngt tydligen nästa vecka som jag önskat mig sååååå länge hmmm undras va det kan vara?!

Fick fina skrikiga rosa legings av Carro :-)
Fick en fin clown och liten söt ängel av Carina :-)
Fått födelsedagskort på posten och från skolan:-)
Och så har jag fått en barbie film av lillebror och lillasyster och en fin grön tunika, rosa trekvarts byxor, trosor och strumpor :-)
Även reflex klistermärke till min rulle !

Den bästa presenten var nog BR kortet jag fick av lillebror som spelade musik hihi :-) det va jätte roligt!! Spännande å kul att han som bara e 5år tänkte till att ett kort som låter var roligare för mig :-D

Tack allihop för kort och presenter! Och tack Oscar å Casper för er sång :-D


Min 8års dag!

Hipp hipp hurra på min födelsedag!!

https://cdn1.cdnme.se/887068/6-3/pic_51710608ddf2b322d4b92837.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/887068/6-3/pic_51710626e087c30d225e8f07.jpg" class="image">


Oj då...

OJ! Det var längesen jag kände som idag... Kan inte ens riktigt minnas sist..
 
Var med Casper på hans fotbollsträning idag (btw Jag tycker det är super kul att gå dit med honom<3) Dessa underbara små 6åringar som springer omkring och inte helt riktigt har koll på läget :) Underbara!
Meeen så stod jag en stund i min egna lilla värld, tittar lite längre bort där 8-9åringar spelade...... Och började tänka på Mathilda.... Har inte haft såna här tankar på länge, men Ja dem återkommer väl ibland då antar jag..
 
En sten satt sig och en klump i halsen... OJ Mathilda är verkligen väääldigt handikappad??!! Mathilda är verkligen inte alls lik andra 8åringar... Jag stod alltså till och med och granskade hur dem rörde sig?! Åååå så bra killarna sparkade bollen i målet, fina stora 8åriga killar! Som de snackar traggar står på händerna springer hoppar och spelar boll... !
 
 
MEN so what???
 
Visst är det hårt när man någon gång ibland hamnar i tankebanerna....MEN jag kan också erkänna att jag skulle lätt kunnat tänka mig flera barn med handikapp <3 Om så barn med ds eller ws eller vad som! De är unika!
Om det inte vore för omgivningen som man hela tiden måste kämpa mot om och om igen! MYNDIGHETER....Hujedamig!
 
Älskar dig Mathilda för den du ÄR! Och såklart dina syskon precis lika mycket!! <3

Dem sista ! Frågor och svar

Fler frågor och svar
 

Vad går man igenom som förälder när livet förändras och inte blir som ”planerat”?

Jag är osäker om jag förstår frågan rätt.

Massor av sorg, ovisshet, orättvisa.

Och allt går ut över varann, man bråkar och tjaffsar oändligt mkt.

Man får acceptera hela livet, men man gör det hela tiden liksom. Man blir aldrig klar med det. Det är alltid något nytt.

Något som var jätte jobbigt första tre åren var att acceptera att alla andra barn hoppar springer går och ropar på mamma osv… medans mathilda satt där man satt henne grät eller skrattade.

Livet går hela tiden i bergohdalbana, Mathilda styr automatiskt livet. Nej inte hon men hennes liv. När epilepsin är jobbigt en tid, ja då mår vi jobbigt… när mathilda mår jäääätte bra då är vi världens lyckligaste.

Man har oändlig oro att mathilda ska försvinna ifrån oss, det är ens värsta rädsla. Då risken är väldigt stor att hon gör det förtidigt så att säga. Oron gnager i mig hela tiden, framförallt när jag inte har henne mig nära… hade helst velat va med henne 24tim om dygnet. Är så rädd att mista henne!

Även om livet med mathilda gör det svårt att leva och mkt motgångar så är det ändå ett helt underbart liv med henne.

Men man går igenom att man har automatiskt inte så mkt kontakt med folk, människor visar sitt stöd genom en gilla på facebook typ….. man blir kallad gnällig och dann bakom sin rygg. Man har mååånga dagar då man känner sig så deprimerad och nere att man kanske bokar av de få träffar man har med folk för man inte alltid orkar.. då får man frågan om man har pms, eller att man är dålig som inte kommer osv. Man tycker människor omkring oss bör förstå liiiiiiite mer för hon har trots allt funnits i 8år. Känns som alla andra tror att man accepterat-släppt det-gått vidare. Men så är inte fallet. Allt gnager titt som tätt. Mer eller mindre… Humöret kan verkligen skifta.. Man kan få slängt i ansiktet ”stressa ner/lugna ner dig/släpp det”… 

Men hur f’n kan man släppa sitt käraste ur tankarna… Alla kan försvinna föritidgt… Av olyckor eller liknande.. Men i Mathildas fall är det mer ”väntat” och den stressen man besitter pga det blir man både ångestfull av och deprimerad. Man är rädd att nästa gång hon har ett av de svåra anfallen… att de då ska va kört… man går igenom mkt.. om igen så skulle jag kunna skriva en hel bok! Man skulle behöva mer positiva människor omkring sig när man själv är så långt nere… så tar avstånd från energitjuvar så gott det går!

 

Hur känns det som förälder att ”överlämna” sitt barn i assistenternas ”händer”?

Känns det bara bra efter bredvidgång och så, så känns det bra att lämna över. Inga problem. Man får sina favoriter assistenter och dem håller man hårt i,, man kan ju tyvärr inte begära att de ska va här hela livet men man hade hoppats iaf. För att få in ny personal är jätte jobbigt! Känner man inte sig okej med att lämna över att man är lite nervös… så brukar det leda till att man får säg upp dem. För de krävs att de från början visar att man kan lita på dem och allt. Minsta snesteg så kör hjärnan igång på mig och jag blir orolig. Ex. som att glömma ge mathilda mat/mediciner så får de gå direkt för då har jag tappat tilliten direkt! Trots att man verkligen inte alls ångrar sina barn, så kommer tanken tillbaka ibland ”tänk om jag inte skaffat fler barn efter mathilda så kunde jag haft henne för mig själv hela tiden”…..

 

Vilken var den största krisen under resans gång?

Att inte bli tagna på allvar på sjukhuset när vi inte viste vad ”rycken” va för ngt. Att sedan få veta att de va en svår epilepsi… hjärnskada… osv.

Och de ggr då hon varit nära att lämna oss har varit de värsta ngnsin!!!

Varje kramp.. så känns det som en kniv i ryggen..

Hela det ”nya” livet har varit stor kris! Och hur man gjorde för att försöka trösta sig på ngtvis exempel… 

Man är i stor kris i bergohdalbana!

 

Vilken period sedan ert barns födsel har varit svårast att hantera?

Alla dessa typ tiotusentals epilepsianfall!! Och när man söker olika saker till FK. Och när människor i vår omgivning gått så lågt att de gett sig på vår mathilda i ord mot oss och när våra ”nära” kan kläcka ur sig saker utan att tänka ex. som att vi får lugnar ner oss och rätta till och skylla oss själva osv osv osv….

I helhet är inte vårt barn jobbigt på ngt vis. Men allt i vår omgivning knäcker mig om och om igen… Människor (familj, släkt,vänner), MYNDIGHETER!! Och alla undersökningar man ska på, ibland tar man det med klackspark men ibland skakar man så mkt ångest man har över det, och alla olika möten, tycke och tänken. Och människor som enbart vill göra en arg ledsen och sårad!!!


:-)

Idag händer det grejer:-)


Fortsättning på frågor & svar

Hur kom ni fram till att ni var i behov av stöd och hjälp genom personliga assistenter? Var det ett jobbigt beslut?

Som sagt har det tagit tid att förstår ”vem mathilda är” genom åren. Men så först sa vi efter allt vi va med om ”aldrig fler barn!!!” men så hann Mathilda bli 2år och vi ändrade oss, ”klart hon måste ha syskon! Och vi vill ju ha tre barn och vi har samma rätt som alla andra”. Så en lillebror kom när hon var nästan 3år gammal. Och då märkte vi om igen ”ojdå vad hon kräver mkt” det hade vi helt missat att en tvååring kan ju egentligen gå? Äta dricka själva... sitta stå och allt.... personlig assistans hade ingen berättat för oss om, så jag började söka mig omkring och fann det på försäkringskassans hemsida. Det kändes först lite som ”oj har jag tagit vatten över huvuet bara för jag skaffade ett barn till för hade jag inte gjort det så kanske jag inte behövt assistans” tänkte jag… Men förbjuden tanke enligt mig nu, självklart ska mathilda ha rätt till att ha syskon och vi fler barn. Så jobbigt beslut va det faktiskt inte vad jag minns. Och då jag gärna ville va med henne hade svårt å släppa henne, lite kontrolbehov att ha koll på henne och göra allt för henne… men vad skulle jag göra? Hur skulle vi överleva på det? Så på så vis anställde jag även mig själv som assistent och fick då mer ”va med henne men ändå överleva ekonomiskt”. Det va det bästa jag gjort tror jag. Men vi anställde oxo andra assistenter och fler å fler har det ju blivit med tiden förstås. Det var inte så jobbigt att skaffa det från början och bered på ett avslag eftersom de va vi vana vid när de gällde fk. Men fick lite timmar i alla fall och blev glada över det. Det jobbigaste var att släppa henne till andra assistenter än mig själv…

 

Hur gick den resan till från ansökan till att det beviljats?

Som ovan och rätt bra men det tog typ ett år tills vi blev beviljade!!!! Fruktansvärt dåligt!! Men alltid samma visa från fk. Men när fk var på hembesök så tittade hon på Mathilda och fick för sig massa saker som att ”titta hon kan ju visst då hålla upp huvet, sitta och titta” osv… Jätte jobbigt! Så sen den ansökan så har Mathilda aldrig varit med på sånt igen!!! Kränkande!

 

Vad är värst med att ha personliga assistenter runt sig nästan jämt(kanske konstig fråga, men för oss som ”personal” kan det ju vara svårt att förstå om man inte får någon inblick)?

Nu jobbar vi nätter själva av anledning för detta är de värsta: när man har utomstående ass på natten och man måste gå på toaletten… så kan man inte bara gå.. nej antingen får man vara förbered på kläder liggandes.. eller så är man kanske inte det och får istället börja gräva kläder medans man är jätte nödig och vill bara springa till toan exempel. Har hänt man helt missat det och mött ass med mkt lite kläder på och då känner man sig kränkt! Något som också är av det värsta är för mig att min man inte är sig själv han blir spänd, kanske blir jag också det? Och vi kan bli rätt så irriterade på varann på så vis.. och då leder det till nästa värsta… att bråka/tjaffsa när där närvarar andra? Eller att säga till sina barn på skarpen när här är andra? Utan att dem ska lägga sig, eller ens titta åt vårt håll… vågar man ta sitt barn i armen och leda in han till sitt rum? Vågar man höja rösten utan att bli anmäld till ngn myndighet eller liknande? Vågar jag ge min son ”låtsas pisk” på skoj på rumpan när vi busar? Vågar jag gråta när jag mår dåligt? Vågar jag visa mina känslor på riktigt i min egna bostad? Vågar jag visa att jag är inte så jäkla stark som alla ass och alla andra tror man är? Är man ens sig själv? Kan jag prata i mitt hem utan att folk står och tycker och tänker om det jag säger? Får jag lov att uttrycka hur jag känner? Får jag lov att skälla på min hund? Får jag sitta på toaletten med toadörren öppen halv fyra när de börjar fyra men de kommer fem över halv? Jag kan inte sitta med toadörren öppen för att hålla koll på min helvilda unge till dotter samtidigt som jag sitter på toa! Får jag ens be ”Mathilda” om att hålla koll på lillasyster medan jag sitter på toa? Jag kan inte sätta mig i min mans knä när de andra sover och riktigt gosa med honom plötsligt har jag publik eller här är iaf ngn i mitt hem… Kan jag snacka hemlisar med mina vänner som kommer hit? Usch… skullle kunna skriva en hel bok vilket som är det värsta i det ”bästa” att man har underbar insats för sitt käraste!

 

Vilka egenskaper anser du att personalen bör ha?

Definitivt lyhörda, lugna, glada, trevliga, alltid gott bemötande mot alla här, måste kunna prata med mathilda även om hon inte svarar, bjuda på sig själv med bus sång & lek, ärliga och punktliga! Dem bör också kunna försöka sätta sig in ett tänk över hur vårt liv är för att lättare förstå hur dem ska förhålla sig. Omtänksamma, psykiskt starka. Förmågan att finnas men inte ta plats!

 

Några tips du vill ge till oss personal angående hur vi ska agera gentemot er föräldrar?

Man måste respektera och acceptera att det är enbart vi som bestämmer hur Mathilda ska skötas, vad Mathilda måste göra för sitt välmående osv. Man vill inte bli ifrågesatt som förälder eller om det kommer en ny assistent som vill göra på sitt vis så känns det inte bra för oss, vi vill ha det på vårt sätt och andra på sitt sätt och det måste man förstå. Att inte lägga sig i vårt föräldraskap över huvudtaget bara acceptera allt hur vi säger att vi vill ha det!

När man lägger sig i föräldraskapet så är det ngt bland de jobbigaste som finns och då trampar man som assistent på en mkt öm tå.

Säger jag att Mathilda ska hoppa boll 5ggr om dagen så är de det som gäller exempel, då vill man inte höra ”så hård kan man inte va mot DEM barnen, låt DEM barnen leva osv” (tro mig jag har fått det i ansiktet). Däremot kan jag tänka mig svara på en fråga som ”vad ger hoppa boll henne?” där jag då kan berätta varför det är så viktigt hon behöver hoppa boll. För givetivs måste man få veta det J  Man ska liksom akta sig för att ”tycka” på olika punkter som ”inkräktar” på föräldrarskapet!

 

Fler frågor och svar kanske imorgon!

Ha en trevlig kväll

 


Frågor och Svar

Blivit intervjuad och tänkte dela med mig av de bra frågorna samt svaren;
 

Hur kändes det att få reda på att ert barn var ett barn med behov av särskilt stöd?

Egentligen har Mathilda varit behov av särskilt stöd redan som ngr veckor gammal eftersom hon krampade i svår epilepsi, men ändå har det inte känts för oss för än hon kom upp mot 3år gammal. Men nog succesivt har vi väl känt & märkt det sen hon var bebis också. När Mathilda var 1år exempel så såg nog bara alla andra att hon inte var som alla andra medans vi tyckte hon var som alla andra men bara ngt sen i sin utveckling, och på så vis tog vi avstånd från andra föräldrar med sk. ”vanliga barn”. Det kändes hårt att hon inte kunde sitta, krypa eller stå mot möbler som alla andra barn. Vi drog oss undan, flyttade långt ut från andra där vi höll oss för oss själva som mest. Där efter började jag ”lida” av panikångest & deprission samt slutade totalt att dricka & äta och gick ner 40kg på bara ngr veckor. Jag minns när hjälpmedelcentralen ringde oss och barnhabiliteringen, vi förstod nog faktiskt ingenting. Vad var det för några? Träffade alla nyblivna föräldrar dem? Helt plötsligt så ville dem att vi skulle ha ngn konstig stol på hjul inomhus för de tyckte Mathilda satt underligt slappt och kunde inte riktigt hålla upp nacken… Där efter började vi förstå mer… och mer… och mer… Men när vi fick veta att hon led av en svår & farlig epilepsi när hon va ngr veckor gammal så blev vi förstås chockade och var livrädda att hon skulle dö! Vilket hon nästan gjort ett par ggr. Men allt det där man var snabb med att köpa innan hon föddes, gåstol, gåbil osv som man räknade med att hon skulle använda om kring 6-12månader gammal.. tog hårt att man såg det som självklart att man skulle få ett friskt barn precis som alla andra. För vad var handikappade för något? Och sjukdomar? Hade vi inte en susning om. Så fick vi Mathilda… Och nu vet vi mycket väl vad det är… Vi fick ett helt nytt annorlunda liv! Tittar man tillbaka nu.. så är det hela omgivningen som är svårast i detta liv.. våra familjer släkt vänner och alla myndigheter!


Hur lång var processen från första ”symtom” till fastställd diagnos?

Hon var 2 veckor gammal då hon började krampa epilepsi men vi viste inte då va det var. Vi ringde barnakuten många ggr men de tyckte vi mest var ”nyblivna korkade föräldrar” som inte fattade att hon bara frös? Klä på henne sa dem!

Såklart sänktes man i sin självkänsla, är man så korkad? Att man inte förstod att hon bara frös? Men vi ringde flera flera ggr för det var något som inte stämde! Till sist fick vi komma och träffa en läkare när hon var omkring 2månader gammal, han klämde och kände lite och sa att hon var ivrig! Vi blev glada och gick hem för han sa det var helt ofarligt. Men dem här ”rycken” kom omkring 20ggr om dagen och de flesta ggr såg dem alldeles förfärliga ut vi blev orolig, hon kan inte bara va ivrig? Vi sökte på nytt ett par ggr och till sist fick i äntligen komma igen. Då blev vi inlagda och skulle ringa på en klocka när dem ”rycken” kom. Samtidigt som hon var uppkopplad till EEG och EKG. Vi ringde på klockan många ggr, men inte en enda kände till va det var när dem såg henne. Men konstaterade att hon inte frös iaf. Blev inlagda på barnintensiven där de satt nålar in i hennes huvud för att riktigt mäta hjärnaktiviteten. Där låg hon i veckor i en plastbalja med nålar i huvudet. En dag när jag och jimmie ska gå för att äta lunch, så ropar de plötsligt in oss för att berätta vad dem hittar. Epilepsi! Sa dem och vi storgrät och var livrädda att hon skulle dö! Det var en mkt svår epilepsi sa han. Och det fick vi veta när hon var cirka 3månader gammal, ÄNTLIGEN satts det in mediciner. Som 1åring började de förklara för oss att hon var utvecklingssen, som 2åring började de förklara att hon var utvecklingsstörd och som 3åring satts alla diagnoser- Svår epilepsi (infantil spasm/west syndrom), gravt utvecklingsstörd, hjärnsynskada och cp-likt. Bara ett tag därefter fick vi även reda på att hon utvecklat Lennox Gastaut.

 

Hur upplevde ni bemötandet från personalen på sjukhuset? Vilka gav er information? Fick ni någon information eller fick ni leta reda på den själva? Fick ni stöd som föräldrar i föräldraskapet?

Personalen på CSK var ett rent skit! Vi var unga och dumma och fick knappt bestämma över vårt barn. Sura miner och så. På barnavdelning fick vi inte ens kunna få gå iväg och ta en kaffe tillsammans för att andas lite. Jätte otrevliga allihop förutom en minns jag! På barnintensiven var dem underbara! Skickade iväg oss så vi kunde äta i lugn & ro och gav enormt stöd! Barnakuten var jätte dåliga och lyssna aldrig på oss eller liknande. Tyckte vi överdrev och var tramsiga i princip.

Lund sjukhus som vi kom till akut när hon var 4månader gammal (när hon höll på att bli hjärndöd av sina kramper). Var fantastiska! Och där bodde vi ngr månader och hade enormt stöd av dem! Det var typ ingen information alls på csk men när vi kom till Lund fick vi massor av läkare och ssk och usk. Kanonbemötande där! Fick även en kurator där som vi hade som hjälpte oss då att söka vårdbidrag och såna grejer som vi inte alls viste ngt om.

För övrigt fick vi mer informationer när barnhabiliteringen kopplades in, men tyvärr lite för lite.

När Mathilda blivit typ 1år så började jag samla mig lite och börja då leta reda på saker själv. Och det gör jag än idag!

 

Fick ni något stöd när ni kom hem efter lämnat sjukhuset?

Ett å annat telefonsamtal och sms fick vi väl… en å annan hälsade väl på också.

Vissa mer och vissa mindre. Bra stöd av min mamma första två åren. Svår sits vi hamnade i, och än idag behöver man stöd. Men tyvärr kan jag inte påstå att vi har så mycket stöd nu de senaste åren. Vi fick en jätte bra kontakt person på habiliteringen som stöttade oss jätte mycket.

 

Vilka insatser tillsattes för att stödja er?(myndigheterna) Hur har detta utvecklats under åren?

Kurator på Lund sjukhus när vi var där, funkade bra. Sedan då barnhabiliteringen och där är vår kontaktperson underbar och varit där från start. Samt hade vi en kurator på barnhab som vi dock hade svårt för att prata med till en viss del, det kändes liksom inte rätt med henne. Men där fanns inga alternativ, det va henne eller ingen i princip. Så kontaktpersonen har vi nyttat mest.

 

Mer än så bjuder vi inte på idag, fler kanske imorgon..

 


Imponerad

Hej på er,
 
Blir imponerad över hur många som går in på min blogg dagligen trots jag knappt varit här.
Men jag och mamma ska nog börja skriva en del igen tror jag, det kan behövas.
 
Inom kort blir det ändringar på mina rutiner. Jag kommer att sluta tidigare på fritids ett par dagar i veckan då mamma och fler märkt hur sur och tvär jag blivit och är så trött att jag inte alls vill något mer när jag kommer hem ibland. Så det blir att få mer hemmatid! Och alldeles perfekt nu när det blir ljusare ute med så jag hinner vara ute mera.
 
Suttit och läst igenom en del här på bloggen ikväll om mammas och mina känslor. Många känslor som alltid verka komma och gå.
 
Jag har jäätte mkt problem med knappen just nu, massa granulom och lapiseringar.. aj aj aj ! :-(
 
Men nu har jag faktiskt inte så mkt mer att skriva om ikväll, inte mer än att jag snart fyller 8år :-D
 
KRAM MATHILDA

RSS 2.0