BRH i Lund

Tänkte jag skulle berätta om BRH i Lund, där jag ska hålla till ngr veckor snarast. (Vet inte än när?)
Kopierat texten nedan.

Bild BarnReHab administrationsbyggnaden

Till BarnReHab Skåne (BRH) är både barn med medfödda och förvärvade funktionshinder välkomna. För barn som får insatser från en lokal barn- och ungdomshabilitering erbjuds kompletterande insatser i nära samarbete med den lokala habiliteringen.
 
Barn och ungdomar med förvärvad hjärnskada som ej får insatser från barn- och ungdomshabiliteringen kan få rehabilitering efter remiss från skolhälsovården eller behandlande läkare. Familjen kan också söka direkt till BRH.
 
Barn och ungdomar kommer till BRH tillsammans med sina föräldrar för utredning, träning eller andra insatser som syftar till att på olika sätt förbättra livssituationen. Förhållningssättet till barn och ungdomar är att försöka motivera och inspirera till aktivitet och medverkan. 

Verksamheten pågår måndag till fredag med övernattningsmöjlighet för sex barn och ungdomar med en medföljande förälder. Ibland finns plats för flera familjemedlemmar nattetid, på dagen finns alltid möjlighet för att flera vuxna deltar i barnets aktiviteter. En stor del av verksamheten försiggår också på barnets hemort före eller efter vistelsen på BRH.

Utifrån barnens och ungdomarnas behov arbetar vi på BRH i team sammansatta av många olika yrkeskategorier. Då barn och ungdomar får insatser från en lokal habilitering samarbetar BRH-teamet nära med det lokala teamet, annars är den huvudsakliga samarbetspartnern skolans eller förskolans pedagogiska personal och dess resursteam.
 
Förutom den individuellt inriktade verksamheten har BRH andra uppgifter som t.ex. att arrangera temadagar och temaveckor för barn och ungdomar med likartade funktionshinder, ibland har då föräldrarna ett parallellt program.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0