Jag valde!

Idag har jag varit med BARA familjen, haft assistans fritt idag. Är skönt med någon dag ibland, på så vis kommer det bli som så i framtiden varje söndag kommer att vara assistansfritt, så kommer det vara resten av året iallafall sen får vi se. Jag & mamsen var på Babyproffsen medans lillebror & pappa var hos morbror på hans jobb. Mamma hade lite beslutsångest på vilken skötbädd vi skulle ha till bebisens skötbord, så mamma valde två iallafall så fick jag avgöra vilken vi skulle ha hem.

Hur avgör jag saker när jag inte kan prata?
Jo man ger mig två alternativ endast, visar upp dem nära & bra och jag får även känna på dem. Sen går mamma efter vad jag gör för "tecken" med ögon eller armar/händer. Just för jag ska få vara med & välja och kanske känna förmågan att jag faktiskt väljer med tiden när jag gör si & så, och kanske gör det mer "medvetet" med tiden??!!

Sen har jag busat idag vid min spegelvägg, häftigt man kan se sig själv i väggen ju ;) Varit på ett strålande humör idag, gosat massor med mamsen i soffan & så nu har jag somnat för natten. (Sen om jag vaknar ngr minuter under natten för en sång räknas inte hihi)

Idag på maxi träffade vi någon, åååååååå vad vi blev glada & värma i hela kroppen. Nämligen vi träffade sköterskan från hab. som gick i pension nu till sommaren, trodde aldrig vi skulle träffa henne igen. men jojo mensan :) och roligt var det!!! Som vi saknar henne, världens bästa sköterska!!!!! <3 Känns hårt att hon gick i pension, nu träffade vi ju även hennes man... och hans ord var att han förstår verkligen varför hon saknar sitt jobb :)

Nu ska jag sova vidare, imorgon har jag en hel dag med ass!
Sov gott

Mitt "nya" rum

Mitt nya rum sedan vi flyttade hit,

Före bilder & efter bilder,

FÖRE:



EFTER:



FÖRE:



EFTER:



FÖRE:



EFTER:



La ni märke till att jag fått en högre ram runt sängen? :) Jag blivit för vild & fötter/ben far upp hur som helst ovanför grinden förut, så vi fick byta till högre. Klart nu när jag är stor flicka!!

ÄNTLIGEN är mitt rum färdigt!!!
Så nu får ni mer än gärna komma och leka med mig :)


Saknade Pappa



Idag har jag varit på en stan en sväng, där köpte jag de vackra klämmorna jag har i håret på bilden ovan bland annat. Även varit på habiliteringen & gungat :)



Men för övrigt idag har jag haft ett %¤#&% humör!! Men inte kan man vara glad varje dag för alltid, man måste ha sina dåliga dagar med för att kunna känna lycka andra dagar.

Iallafall så assistenten har provat allt med mig idag för göra mig glad, men jag har endast velat vara i fred!
I regel brukar det vara mamsen jag vill ha såna här dagar, men denna gång vart det faktiskt pappa.
För när pappa kröp ner till mig i min säng ikväll för mys & bus så blev jag på strålande humör.
Ja det är ju inte allt för ofta jag myser & busar med pappa nu för tiden, vet inte varför.... :( Så jag blev ÖVER LYCKLIG över stunden med papsen innan jag somnade för natten. <3



Film från buset med papsen ovan :)
Nu sover jag med full sprätt på golvfläkten på mitt rum, det behövdes i denna värmen.
Godnatt


?



Undras hur det blir.... ?


Jag har fått..



Nya skor idag : ) Lite förstora precis som alla andra skor, men lätta att få på mig. Och eftersom jag inte går i skorna så behöver dem inte sitta perfekt heller. Fina ellerhur??!

Men också fått en skallra idag med pingu : )


Ny kompis

Jag har fått en ny kompis, eller två : ) Jätte skojigt! Och dem bor inte mer än två minuter härifrån, skojigt. Var och träffade första gången igår. En pojke som är fem år precis som jag, han heter Leo.  Och Hans lilla syster Enya som är 11månader. Vi hade det mycisgt där i våra mammors babblande ; ) Hoppas jag kan träffa dem snart igen.

Idag så har jag haft en riktig slappedag, tillsammans med mamma som mest i soffan ; ) Så det ska va ibland.
Men jag har också delat med mig av min lekmatta med Theo idag, han kom hälsade på så fick ju såklart dela med mig : ) Vi skrattade & tramsade.
Man märker verkligen vilken åldersnivå jag ligger på när han är här, nu idag när vi låg tillsammans på golvet såg mamma & Mia riktigt hur vi rör oss likadant. Och han är fem månader gammal, så alltså en åldersnivå på 0-5månader har jag, till och från. Han var en liten buse som drog mig i håret, och då skrattade han. Men när han va arg så skrattade jag åt han, hihi så lika goda båda två ; )

Nu sover jag och imorgon är det en heldag med ass som väntar!

Mina ståskal



Ja här har ni mina ståskal, det till höger är det jag använder nu. Dem andra är för små. Syns tydligt iallafall att jag vuxit. Dem andra två är ju även utbyggda, dem förlänger alltid ståskal en omgång innan dem tillverkar ett nytt. Så dem har ju varit mindre.

Ni ska få se vilka mönster jag har/haft också.. se nedan..



Rosa jeans, grön kamo, blommor :)
Visst är dem fina?!


Inte länge kvar nu



Idag har jag visat mitt absoluta bästa humör för familj & ass. Så det ska va, men inte kan man vara gladis varje dag. Alla har vi våra dagar!

Varit på promenad med familjen, det tycker jag om. För övrigt har det blivit mycket bus och lite lek med bilar med lillebror på tvrumsgolvet.

När vi satt/låg på golvet och lekte med bilar. Lillebror parkerade upp bilarna, och jag råkade sparka till dem eller fäkta med armarna.. så sa lillebror "bajabaja!!!" och jag bara skrattade hihi...
Nu sover jag iallafall efter många om & men, fick ju först göra mina "kvällsrutiner" sjunga en & annan truddelutt och klappa kaka... ibland blir det ju även en dans.. Detta är rutiner då mamma säger till mig "skulle inte du sova busfia".. och jag bara ger tillbaka med värsta skrattet, "Det trodde hon va" haha...

Jag är ingen flicka man direkt kan styra, men visst vore det ju fel om man skulle styra min vilja. Men å andra sidan lite måste ju mamma sätta stopp för även om hon inte lyckas alla ggr, för som sagt det går inte direkt att styra mig. Är jag dansglad, sång glad osv.. då är jag det.. och då ändrar jag inte på det ; ) Mindre populärt är det när lillebror somnat för mina toner är ju inte så små..

Jag kanske skulle bli sångerska?
Då skulle jag bli som eminem, jag tok älskar ju eminem ; ) Men det är ju inte riktigt dem sångerna jag sjunger, det låter mer som opera hi hi..

I veckan så ska det bli en tur till stranden har jag bestämt, hoppas vädret också tycker som jag.
Skönt ligga & bara njuta på stranden, kanske ta ett & annat dopp. Men nu när mamma är på tjocken så blir de genast kluriga för mig att göra saker & ting. Något jag inte får är ut på bryggan när det är på tok för höga vågor, för den bryggan är då livsfarlig. Annars är det mysigt när det är mycket mindre vågor.
Mamma ska kontakta de som har hand om bryggan om de skulle kunna göra ngt åt klämrisken, för den risken är MYCKET stor tråkigt nog. Då både farbror & pappa klämt sig där nu.

Mamma har lovat mig nu att hon ska göra en spegelvägg till mig, sån jag hade i vårt förra hem. För den var bra för mig, och nu när det är färdig målat & tapetserat på mitt rum så är det dax för sådan spegel vägg här också.

Imorgon är det ny vecka, har ni tänkt på en sak.. det är inte många månader kvar till jul?
Och innan dess ska jag ju bli stora syster igen : )
Går så fort framåt!

Nu längtar jag som en tok tills habiliteringen inte har så mycket semester mera hihi, så jag kan träffa min efterlängtade Hab Lena. Hon är bra för mig, och även mycket bra för mamma. <3

Nu ska jag sova vidare

Det vore inte alls fel med lite hälsningar från er som läser här = )
Godnatt


Bjuder på dagens humör : )




Massor med sång & bus



Jag har allt sovit för mycket idag, imorgon får jag minsann ha en mer vaken dag. Tog tiiid för mig att somna ikväll, fast roligt har jag haft. Har ju fått sjunga högt & tydligt ... busat i tvrummet sent på kvällen. Det får jag inte annars på kvällarna, inte så snällt när lillebror sover. Men idag sover lillebror hos Mormor så idag fick jag minsann hihi och jag hade super skojigt. Massor med sång & bus!

Bilden ovan är på Mammas tattoo för er som inte vet, ni kanske ser vem det är? ; ) Det är jag när jag vart 3½år gammal. Liten plutta.

Vi ska införa en ny rutin för mig, nämligen massage varje kväll innan läggdax. Men mamma ska skriva en mer ordentlig beskrivning på hur det ska gå till & när osv.. Blir nog bra ! Men släckta lampor, tända doftljus & mjuk musik.. och olja =) Hääärligt.. Jag njuter redan hihi..

Nu ska jag sova vidare, för imorgon kommer ass och väcker mig ju.
Godnatt


Soft dag på stranden



Idag har jag verkligen haft en soft dag på stranden, det var jag värd!!
Frukost hemma sen begav vi oss mot stranden, med mig tog jag en ass. också.

Har verkligen mest bara legat & latat mig på stranden HELA dagen, och skönt var det och avkopplande men även massa skojigt. Jag trivs på stranden så bra, det är mysigt. Och det är skönt att vi kan ta med min rulle så pass långt ner på stranden för sedan ett lyft dock, men lyft kommer man aldrig ifrån.

Jag har varit på strålande humör hela dagen!!

Och vet ni vad??!!!!
För första gången har jag tagit mig ett riktigt dopp i havet, har aldrig gillat att ens doppa fötterna förut därav har jag inte doppat mer heller förr. Men så idag vart min mamma envis, hon och jag är rätt så lika på den fronten.

För hoppsan var hamnade jag??



Jo i havet, och som ni ser jag blev FLY FÖRBANNAD på mamma som tog ner mig i det kalla vattnet.
Men efter några minuter av mammas envishet så märkte jag också att det inte var så kallt, för det var ju skönt & skoj : )



Väldigt fokuserad blev jag på vad som hände.. sikken stor pool jag hamnade i ; )
Det var skönt, vi hoppade lite i vattnet.. och så flöt jag lite i vågorna.. myyysigt!
Blir ju en helt annan sak för mig när jag ska doppa mig, jag kan ju inte göra det själv på de viset som mamma gör... klart jag blir chockad & arg!! Men det släppte som sagt, och att bada i havet vart ju verkligen inte fel.



Här flyter jag lite :) Så mysigt, nästan så jag somnade i den sköna solen!
Så helt klart får jag bada fler gånger i havet, perfekt med dit vi åker det är ju djupt så fort så dem som bär mig inte behöver bära allt för långt innan jag kan doppa mig.

Haft en skön dag, har latat mig & sovit rätt mycket ikväll... mmm stranden tar på krafterna!

Hade ju aldrig i mitt liv blivit något dopp i havet om det inte vore för mammas envishet ; )
Det är krut i kärringen hihi


Lillebror i mitt ståskal



Idag provade lillebror mitt ståskal hihi, det är roligt att han vill vara med mig mer & mer : ) Jag blir så glad! I förmiddags lekte vi med bilar även. Lillebror var dock för kort för mitt ståskal, men han kan ju ta något av dem gamla, mamma har ju sparat dem..


Liten uppdatering sen sist :)

Nu så har mamma fixat en "sålänge" design till mig, i väntan på något bättre. Men med en klick färg känns det genast trevligare att skriva ett inlägg.
Säkert en hel del som saknat mitt bloggande om jag förstått det rätt, så nu är ni väl överlyckliga ; ) Men då får ni visa det också..

Mycket har hänt sen jag stängde min blogg i April, jag har bland annat vuxit någon centimeter, helt otroligt.. och vikten ser kanon ut för tillfället :)
Däremot äter jag inte med munnen nu igen (vad skulle jag ha gjort utan min älskade knapp på magen???)... Min mun fylls med blåsor så fort så fort, att jag hinner inte få någon ro att komma in i ätandet tråkigt nog, det enda som kan funka är kallt.. så som glass eller liknande. Just nu har jag en STOR blåsa/sår i svaljet.. närmst lika stor som en enkrona, lustigt jag inte vill äta??
Så tråkigt efter ett par år då jag var så matglad och åt jämt & ständigt. Vi blir inte kvitt dessa hemska blåsor!!!!!

Men inte ska vi hänga läpp för det, även om det är svårt att låta bli.
Jag får mat i mig & vätska via knappen.. och är glad är jag!

Borsta tänderna löser vi med att ge mig bedövning 5 minuter innan borstningen.

Det är sommar nu, jag fick en härlig födelsedag ute i trädgården med alla nära & kära som firade mig. Jag hade beställt fint väder så det blev ett riktigt sommar kalas :) Jag sov dock mest i rullen under kalaset hihi, jag vart lite trött. Fick många fina presenter!

Sommaren, jag älskar den. Men i ett par dagar nyligen gillade jag inte den så mycket, bara när vi är i poolen och där kan vi inte vara hela dagarna. Då det varit så kvamligt, usch usch.. Men idag var det fint & bra väder igen utan kvamligheter! Härligt..

Varit vid havet har jag varit som ni ser på bild, där jag doppar mina små söta dockfötter tillsammans med ass.
Och fler gånger ska det bli!

Kring anfallsfronten vågar jag inte uttrycka mig för mycket, då det alltid är perioder. Men kan säg som så att det är en bra period just nu! Peppar peppar...
Har nyss avslutat en av medicinerna för epilepsin och nyss trappat upp en annan yttligare igen.

Vi har nyligen anställt en ny assistent, som ska på en del av mammas tjänst när lilla syster kommer till världen. :) Vi är rätt säkra på att vi funnit en kanon assistent, och visst är det härligt att känna så. Just nu rullar assistansen på super bra, och det är ju ens högsta önskan kring den alltid. Fungerar inte assistansen, så fungerar inte mitt liv så bra inte heller min familjs.

Nu sover jag äntligen efter en aktiv kväll i sängen med "klappa kaka"... Mamma försökte sig på att mysa med mig tidigare ikväll, vilket vi alltid gör på kvällarna så gott som.. dock har jag tråkigt nog en kväll "Vill vara själv"... ja men sånna dagar har väl vi alla någon gång.

Kristianstadsdagarna har dragit igång förra helgen, det slutar nu i helgen. Jag har varit inne & åkt karusell.. men det var så kvamligt.. så jag orkade nästan inte.. rätt tråkigt.. Men de va kul och åka karusell, hoppas vi snart kan åka till Tosselilla igen & åka. Om jag inte har helt fel för mig tror jag att mamma sa något om det för någon dag sen att vi skulle dit en tur till innan lilla syster kommer till världen. :) Hoppas!






Blogg är öppen igen

Hej på er,
Min blogg har nu öppnats igen.
Mamma tyckte det blev så mycket bloggande om mig ändå på Mammas sida, så nu fick jag återgå till min egna :)
Jag behöver hjälp med min design, vill någon hjälpa mig på den fronten så är jag tacksam :) ?

Hör av mig snart igen, kramisar

RSS 2.0