SÖK

Helgen som var, så vart vi och åkte pulka på Lerjevallen.
Trots vi stog utan assistans, så till slut bestämde sig mamma & pappa att det skulle inte stoppa dem denna dag!
Så vi for iväg till Lerjevallen, blev ju såklart lite pressande för mamma & pappa, men det gick bra.
Jag älskade att åka pulka, Fick åka nedför en backe med tsm med pappa.. rörde inte en min... jag tror det är roligast att åka på planmark när jag kan sitta själv faktiskt ;)



Att åka på backar är överskattat för mig ;) hihihi...
Här på bilden nedan sitter jag och lillasyster, kakmonstret själv.


Denna dag var den längsta stunden Essa varit hemma själv. Och hon gjorde det jätte bra, mamma hade glömt ta undan pappas skor, men när vi kom hem stog dem precis på samma ställe och såg likadana ut som när vi åkte hemifrån :-) När vi kom hem så kom Essa springandes med sitt ben i mun och blev överlycklig att vi kom hem. Vi fick ju såklart noncharlera henne lite, då det annars blir stress för henne ju. Men sen när hon lugnat ner sig fick hon massor av beröm över en duktig dag. Vi hade faktiskt förväntat oss att hon skulle kissa inne under den långa stunden, men inte en droppe :-) men däremot en hel flod ute sedan.

Tokiga lillebror!



Men lillebror är så duktig, han tar efter mamma jääääätte mkt angående Essa.
Och Essa lyssnar jätte bra på honom också, roligt är de när man hör hur han säger "NEJ" i en arg röst, och när hon exempelvis släpper kanske en strumpa som är hans så säger han "DUKTIG" med harmonisk och söt röst :-)
Och ibland kommer han och frågar "mamma ska vi inte träna Essa?"

:-) Roligt glädjande att det går så bra med vår fina fyrbenta familjemedlem.

Blixten tycker inte om när Essa är för närgången, så han ger henne en o annan lusing.. och de begriper Essa bara ibland men ibland tror hon det är bus på gång hihi.
Micky däremot älskar Essa, de pussas & luktar på varann :-)
Blixten och Micky=våra katter

Favoritsysslan för Essa just nu är nog SÖK :-) Ja det är kul att både hitta köttbullar & korvar hihi.
Fröken Essa lyssnar jätte bra hemma i vår miljö nu och nu trappas det upp lite att det ska bli mer o mer ute och hemma hos andra. Ta det lugnt framåt och inte trappa förbi ngt steg :-)

Har förresten valt att inte skriva allt för mkt privatliv här om mig mera, därav dålig uppdatering.
Men jag mår prima & ska till skolan imorgon (sover som en stock just nu).
Helt otroligt.. snart redan dags för mamma att planera in assar semester o sånt... helt otroligt.. hinner året ens börja???

Glöm det där.... jag sover nu mera inte som en stock längre, sjöng just en truddelutt i min säng ;)
Godnatt


Bildbomb från dagens skogs"pulkaåkning"

Ingen skola för mig idag, och inte imorgon heller:-( Har ju ingen rulle! Och att få tag på någon idag var inget lätt, ff inte fått tag på någon, fortsätta imorgon.

Idag har jag på så vis fått nytta min pulka! Blev att åka nya bilen till skogen, bilen va jätte skön att åka i och jag sitter mycket bättre! Blev att åka pulka i skogen & rasta Essa :-)



Jag, Mamma & Essa



Essa vill sitta mitt knä ;)



"Matte, kommer du??"



Nu så åks det! Åkte pulka i ungefär 45minuter, de va jätte kul. Men mamma & ass fick byta av då & då, jag är ju ingen lättviktare hihi..



"Visst e jag söööt"



Här får Essa godis av mig, mums mums mums



Mamma är tokig i Essa <3



Äta snö?? Mums!



Essa söker godis hos mig hihi



Det va jätte kul hon hittade alla godbitar :-)

Mysigt med pulka åkning, så det blir nog imorgon med minsann!


Vad ledsen jag blir

Min rullstol är sönder... IGEN... Jaa det är som om ni inte hade ngr ben/fötter att gå med, mm så är det för mig att inte ha någon rullstol. Man kan ju bära omkring på mig direkt, jag är ju en stor flicka!
Så imorgon blir det ingen skola :-( för pappa kunde inte laga rullen själv. Attans!
Senast i fredags pratade vi med hab när de va här att jag nog behövde ny rullstol för den går sönder så ofta. Ja då kom de fram till att jag behöver nog en ny eftersom jag är så vild i den som jag är, "hoppar" och har mig så den slits jätte mkt.
Men se en ny tar ju tid att få....

Blir ett samtal till hab imorgon för att hoppas de kan lösa det hela på ngt vis tills den nya kommer. Det är en handikappad värld vi lever i !



Bilden är på mig & mamma från år 2009 :) Som jag har vuxit sedan dess!

Men i sånt här läge, är de ju tur det har snöat så mkt ju. För då kan de bli en tur med pulkan imorgon minsann!!!

Ska dra ner på skoltiden nu, mamma får lite "ångest" över att aldrig hinna träffa mig på dagtid :-( Så dragit ner på fritids lite så vi kan träffas lite mer. Så får vi se hur det funkar kring assistansen så den också rullar på!

Ni får ha de så bra, och trevlig vecka!!!


Hälsat på ankorna



I veckan har Essa hälsat på ankorna i tivoliparken :-) Hon satt och tittade på dem en stund sen vart dem inte intressanta mera.. Va mkt roligare att titta på alla människor i stan!


"matte kommer du?"

På onsdag blir Essa 3månader gammal :) Stora tjejen!
På bilden nedan är hon i skogen och far rundor, upp på stenar & hit & dit..





På bilden ovan frågar Essa "matte kommer du med?"
Sötisen!

Blivit lite vila i träning för Essa, men sånt behövs också att kunna hålla ro.
Mamma va lite rädd att Essa kanske skulle bli hyperaktiv pga den lugna helgen som varit nu. Men nej, Essa märks knappt av hon kollar efter oss då och då, myser lite.. sen lägger hon sig & sover eller med ett ben. Underbara hund!

Men ikväll så avslutade vi den lugna helgen med kontaktövning (kan man aldrig få för mkt av) och så lite sitt & ligg och hennes namn. :) Duktiga tjejen!

Fick också utnytja sin nos med lite sök efter bacon ;) Ngt hon tyckte va latjolajban va när mamma la kokt medwurst i en tom pasta kartong och stängde den.. så fick Essa öppna den :-)

Blev att klippa klorna med då vi dröjer mellanrummen lite fler dagar nu, och det klarade Essa galant och blev så glad såååå över benet hon fick därefter :-D


RSS 2.0