Vi blev rädda att mista pappan i hemmet!

Men en tur i en jävla otur så miste vi inte honom!

Mamma vart på utvecklingssamtal på min skola i tisdags, samtalet gick bra. Men hade haft en jäkla ångest inför samtalet att behöva om igen gå på en sådan grej själv. Bråkade med Jimmie gjorde jag också hela förmiddagen, nog pga min rädsla att om igen ta hand om sånna saker själv.

Efter mötet, startade jag mobilen.. då ringde Jimmie.. helt väck groggy.. ja jag vet inte vad, han sluddrade och jag hörde absolut ingenting. Mer än ambulans, det va de enda ordet jag fick ur han.. efter en stund så sa han något om hjärtat.. LIVRÄDD som jag blev "skrek/grät"  ÅKER DU AMBULANS TILL SJUKHUSET???! Och han svarade mm...

La på luren, var en jävla idiot genom stan på tok för hög hastighet... jag trodde de va det sista jag hörde av honom :-/ Jag ville se han en sista gång vid liv... jag trodde verkligen att han höll på att dö.
Körde som en idiot mot sjukan, ringde dagis "Ni får ta barnen jag måste till akuten Jimmie är på väg dit för hjärtat"... bölade ihjäl mig så ett under de hörde vad jag sa..
Nästa samtal gick till mamma.. storbölade även där och bad henne om att hämta barnen på dagis.
Jag kom sedan fram till akuten, FÖRE AMBULANSEN.. Satt mig ner väntade väntade väntade.. till sist kommer en sköterska helt sorgsen ut från en dörr går rakt emot mig... och säger "Är de Jimmie du vill se?"...

Jag tänkte.. "VADÅ SE????" Träffa!!!! Livrädd ännu igen... Ångesten flödade över totalt, fick ingen luft och kände hur "någon" slog mig rakt i bröstet var sekund...

Kommer in.. och där ligger han, dem sticker han överallt tar massa blodprover, ekg, ger han syrgas osv... Han går inte att prata med och han kan inte hålla mig i handen..
Jag börjar prata med han.. och jag kan inte höra vad han säger..
"ska han dö nu?? hur ska jag klara mig utan han?? och det sista vi gjorde va att bråka???" va mina tankar....

Det som hände han:
Han vart långt iväg på en åker och körde traktor, när han plötsligt tycker det är jobbigt att andas.. han tänker att han ska stanna traktorn och gå ur den "kanske den är lite dammig?"... i samband då han stannar den krampar det till i hjärtat.. men släpper igen... han ska då gå ut för att få lite luft.. öppnar dörren och när han just ska gå ner krampar det ordentligt igen och han flöjer ner på huvet rakt ner i marken uppifrån den höga traktorn.... och hjärtat krampar/Sticker som faan...

HAN LEVER! Tack o lov för det!!!!!
En förvarning hjärtinfarkt... usch & fy! Hemska jävla grej, hjärtat brast totalt... kände mig ensam på jorden, trodde jag hade mist han..

/madde


Duktig tjej

Duktiga Mathilda som rastar vovven innan hon åker till skolan :- )



Idag fick det bli skinnjackan på för fröken, med en tjock tröja under naturligtvis. Men när graderna redan på morgonen visar 8 så kan man ju räkna ut hur det är om ett par timmar=lite för varmt med vinterjacka iaf!

Igår va Mathilda på sin första hundträning, var så fint väder att hon kunde börja följa med nu. Så hon kommer att följa med varenda gång nu, snart bor vi ju närmare med så det blir att gå dit.
Och Essa gjorde toppen bra ifrån sig, var bättre än sist på ge kontakt och se framsteg vill man ju såklart :-D
Passiv träning har Essa inga som helst problem med, gäller att hålla igång det i olika situationer så hon verkligen har det i sig resten av livet. Mathilda trivdes verkligen att sitta å lyssna på hundar och vara med när vi gick zickzack osv, bra miljöträning för de som inte träffar rullstolsburna så ofta ju :- )

Och så fick ju Essa söka godis som vi gömt hos Mathilda i rullen hihi <3

Något jag tänkt på, hur duktig Essa är på mornarna när vi ska gå ut genom dörren för att lämna Mathilda till taxin. Annars när bara hon & jag ska gå ut så brukar de ju vara att jag får säg till henne att vänta och att hon ska gå bakom mig ut. Men när Mathilda ska med så sitter hon verkligen fast i golvet haha och kvittar hur mkt jag skulle dra i kopplet så sitter hon där hon sitter tills Mathilda och jag gått ut, duktiga tjej <3

SÅ GLAD Essa blev igår när Mathilda kom plötsligt till träningen, sikken lycka :- )

Nä usch va trött jag är efter jobbenatt... men så är det.. har inte tid att vara trött! Snart flyttar vi!


?!

Från en jävulsk ångest ett par dar.. till att känna mig sjukt positiv och glad :-O Hmm... hur gick det till ?!

Min älskade prinsessa

Min stora älskade prinsessa är nu hemma efter en mormor helg, som jag saknat henne <3 Och natten till idag sov ju även Casper där, stora syskonen fick egen tid tillsammans och med mormor förstås.

Bild nedan har ngr år på nacken, världens finaste tjej med sin docka Lena som tyvär va med om en olycka  för ngr år sen och fick slängas :( Mkt tradigt!



Nu kör ny vecka igång imorgon, och imorgon står det ju bad på schemat för fröken med skolan :-) Var längesen, hon kunde inte sist då hon hade ett hinder.. Som gjorde att hon inte kan bada med andra.

Nu ligger hon i sin säng och snarkar för hela kristianstad, det gör hon banemej rätt i. Sen på golvet nedanför henens säng ligger där en till som snarkar för hela Kristianstad, en Essa <3

Själv så har jag hållt igång heeeeela dagen i nya hemmet, när jag kom hem tränade jag och Essa.
Sitt med stanna, ligg på avstånd, massa kontakt, gå fint.. och utan planering blev det även tre hundmöten som gick bra :)

Imorgon är det ju vår vanliga veckoträning som är varje måndag. Nyttig och bra, flexibel och vi tränar efter vad vi vill & känner att vår hund är redo för. Vi samlas en grupp som jag samlar ihop inför varje måndag så tränar vi tillsammans. Mkt trevligt & bra!

Nu i veckan är det minsann möte på Mathildas skola, var ett tag sen sist så det ska bli intressant och nyttigt för oss alla som närvarar.

Ha det så bra alla och trevlig vecka
/Madde


<3 käärlek <3




Tack för du lyssna <3

Mamsen Madde som skriver....

Känner sån ångest hela tiden, den släppte en liten sväng idag när jag var en stund med Jimmie själv <3 Längesen vi skrattade så mkt ihop som vi gjorde idag... det varit/är mkt för oss.. och den tunga lasten lägger vi på varandra omedvetet, vilket blir bråk och tjaffs.... Det killade ända nere i magen idag.. så som vi skrattade och höll handen och sådant "nykär aktigt"..
<3

Jag känner jag står med för mycket nu, vilket jag känner ofta.. Men nu är det verkligen för mkt.. och jag har kommit back med det jag vill ha klart då o då.. och det känns inte bra.
Skulle ha skrivit schema för assistansen inför sommaren, fixa med sommarviks schemat osv.. men inte ens det är klart.. på så vis har inte dagis heller fått sommarschema och inte mathildas skola heller.. och dagis dem jagar oss efter schemat.. klart dem måste veta det förstår jag..

I veckan som kommer är det möte med rektor och lärare på Mathildas skola.. då ska vi också prata om hur hösten ska se ut.. Jag skulle vilja ha kortare skoldagar för Mathilda lite mer... samtidigt som jag inte vågar det... för jag vill komma ifrån jobbet med Mathilda lite... Kan inte bli ståenda varenda dag på vardagarna exempel med Mathilda och de andra barnen själv .. fungerar inte i längden.. har varit mkt sånt genom åren...
På så vis är de bra med skola och fritids, dem är där alltid och tar Mathilda de tider som är satt ju!
Men vill ju hinna träffa henne lite mer... vill ju kunna träffa henne lite ensam innan de dags o hämta de andra barnen efter nattjobb osv... Jobbig sits det här, vet verkligen inte hur jag ska göra!

Jaja...

Idag har fröken åkt till mormor, så mormor jobbar dagtid då och ass på natten.
Blir så himla tomt när Mathilda inte här hemma, det blir liksom minus två personer..

Såhär ser en packning ut för att vara borta i två nätter för fröken..



Essa följde med och lämna fröken :)
Och Essa har sprungit här och pipit efter Mathilda o kollat hennes dörr.. till slsut förstog hon att näää hon är inte här.. hon var allt lite orolig. Trots Essas unga ålder, så känns det som hon redan tagit på sig rollen att ta hand om Mathilda <3 <3


Pi katten sikken ångest.. och usch så gnällig jag känner mig!
Tack Jennie för en stunds prat ikväll, behövde verkligen lätta på mig lite till någon som gärna lyssnar på mig till punkt och inte avbryter hela tiden, tack <3 det behövdes, du hjälpte mig få ut lite tårar <3 Dem där tårarna har jag svårt att klämma fram......

Ångest har ja faktiskt även över besiktningen på denna lgh som är i veckan :( Väääääldigt rädd att behöva återställa handikappsanpassningarna :( Ja det är inte "bara" att få ett handikappat barn som kan va svårt att acceptera.. men de lär man sig göra... det är så ofantligt mkt annat också..

Världens finaste Mathilda, saknar dig.. det är så tomt här <3 Längtar så efter att bo på samma plan, så du kan mysa hos mig i sängen igen <3 <3

Denna plågsamma ångest... tar livet av mig innefrån :-(


En aning skillnad :)

Essa 8 veckor gammal




Essa 5månader gammal


ÄNTLIGEN!

Varit i skolan idag, precis som alla andra dagar. Haft en bra och glad dag!
Direkt efter skolan så fick jag, mamma och ass ett besök. En tjej som söker jobb här, som ska hälsa på mig några timmar nästa vecka för att hon & vi ska känna över det hela. Behöver ha in lite mer folk, men något som känns som det kvittar ibland.. för hur mkt folk vi än har haft ngnsin så hamnar vi alltid utan ass någon gång, inte acceptabelt, men vad göra? Därav hoppas vi nu på denna tjej, att hon tycker det är något och att vi ska tycka om henne. Så vi får in en till iallafall. :)

Varit ett jätte skönt väder idag!!!
Så det bjöd mig, ass, mina syskon, mamma och Essa på en promenad. Vi hamnade på lekplatsen också, så tråkiga lekplatser härom kring.. soom jag läääängtar tills vi flyttar!! Inte länge kvar nu ju.. Snart granne med min bästis!! :-D



Essa fick öva på passivitet, Att ligga åh titta på när mina syskon sprang runt & lekte + mamma ;) Men det är ingen övning för Essa längre, det är en färdighet :) Hon är så duktig!! Men trots färdighet så övas det ofta ändå olika passivitet, då det är viktig övning anser vi här hemma. Och det finns ju mängder med situationer för sådan övning.



Kan man inte ta sig ner till gräset så får ju gräset ta sig upp ;-) Oh neeej jag sover inte, jag solar :-) Nu har ju det efterlängtade vädret börjat komma, även om vintern också är mysigt så är ju våren det bästa!





Om man inte kan se vad det är för något så får man ju smaka ;) Mums så gott med jord ;)



2 sekunder efter denna bild så hade jag inte mer ngn mössa.... Lillaaaasyster......



Min världens finaste Essa <3

Haft en jätte mysig dag! Bus med syskonen, och när Mira lagt sig så såg jag & lillebror på film i soffan tsm <3 och snart när vi flyttar så kan jag ÄNTLIGEN komma in på hans rum och leka :-D Kan ju inte det nu då han har sovrum på övervåningen :-( och dit kommer ju inte jag.... blir så bra med enplan snart :-D !

Imorgon hoppas vi på solsken!!!

På väg !



Sedär ja, nu är jag på väg till skolan!

Oh vad jag längtar tills vårjackan kan på :-) Jag och lillasyster fick varsin skinnjacka förra veckan, praktiska jackor för en som mig som dreglar mkt och för lillasyster som har en förmåga att skita ner sig på två sekunder ;)
Sista skoldagen denna veckan för min del! Sen är det mormor helg i helgen.


Dessa scheeeeeman



Sikken hundförare :) Så duktig min lilla tjej! ;)
Essa sitter så fint vid Mathildas sida, en av alla mornar då jag & Essa lämnar Mathilda vid taxin när hon ska till skolan. Då brukar vi också passa på att träna gå fint vid rullstolen, vilket går jätte bra.

Vi brukar också passa på att träna "stanna" när vi väntar på taxin. Vilket också går jätte bra!



Här hälsar vi på kossorna :) Lite läskigt tyckte Essa, så vi fick hålla oss på avstånd!


Sommaren börjar närma sig, man får ångest bara av att tänka på det. Scheman som måste bli klara, bestämma hur allt och alla ska vara lediga i sommar, passa in assarna bra osv osv.. ett helt göre de dära.. Dessa scheman!! Sen ska man ju fylla i skolschemat inför sommaren med och dagisscheman... ja jösses!

Sen hinner knappt sommaren börja för än det är dags att skriva nästa schema inför höstens skolstart!
Snart fyller min plutta år! Vad ska man köpa till fröken..... något behövligt... som inte tar onödig plats bara..
Hon önskar sig iallafall coola kläder av släkt & vänner ;) eller presentkort på lindex & kappahl.
Meeen vad ska vi köpa... hmmm... tänka vidare på det..

/Madde


Längesen sist..

Usch va tråkigt att bloggen blir så åsidosatt ibland, eftersom den är så nyttig för oss.

Nu har jag minsann dragit ut en tand igen, utan lugnande igen och jag klarade det fin fint :-) Hade en tand nedtill som pekade mig rakt i läppen, så det skavde ju.. aj aj..

För övrigt har det varit en rätt lugn tid för mig, skolan rullar på och så. Och jag älskar skolan som vanligt!
Mamma funderar mkt över hur hösten ska se ut för mig med tider i skolan och så, då det är möte på min skola nästa vecka så får ju mamma ha kommit på det tills dess.

Jag har varit lite trött & seg på sistone, vet inte vad det är som spökar i min kropp.. Jag kan ju inget säg.. kanske är det en liten förkylning eller så?!

Snart flyttar vi äntligen!!! Och då kommer jag bo granne med världens bästa polare Jacob :-D Som jag längtar!!!! Jag och Jacob kan mysa maaaaassor och leka massa massa!! Så roligt ska det bli. Och när man bor i stan kan man oftare på sommaren gå och köpa mjukglass med ;-) Hihi och gå till hundrastgården med Essa och busa där osv osv osv :)

På tal om Essa (min schäfertik som nu är 20veckor gammal).. så har vi börjat lära henne hämta saker, hon tycker det är jäääätte kul!!!
Meeeen så ett "busigt problem" uppstådde härom dagen när mamma packade ner i en låda, och varje gång mamma vände ryggen till för ta nästa grej som skulle packas ner så hämtade ju essa sakerna i lådorna och la dem i sin puff hihihihihihihi ;)

Essa går på hundträning med mamma nu en gång i veckan, en grupp mamma skapat.. så är dem ett par stycken som träffas och tränar allt möjligt nyttigt :) sociala biten är ju jätte viktig! Så fort det blivit lite varmare så ska jag följa med dem kvällarna, för Essa är ju min och mammas ;) Jag måste ju också vara med! För kallt de ggr som varit för mig att sitta still i rulle så på kvällen, brrr... men snart så :-D Och jag kommer ju garanterat vara en bra "miljöträning" för de andra hundarna som kanske inte är vana vid rullstolar, så ett plus i kanten där :)


Min knapp har spökat jäääääätte mkt detta året, bytt den flertal ggr.. och nu sist blev det granulom på köpet med :-( aj aj aj.. och ett byte med granulom vart INGET jag vill göra om, jag gråter typ aldrig hur ont jag än har.. men vid detta tillfället så sprutade tårarna på mig :-( Aj aj aj... inget att rekomendera må jag säg..!

Jag ska bli lite duktigare på att blogga, och mamma lägger väl in en o annan "mammatankar" här ibland också!

Nu ska jag lyssna på bokläsning (min nya bok mamma köpte igår om Barbie) , få mat & mediciner i sängen. Godnatt!!

Ett beroende för oss..

Tristans att vara utan utomstående ass så mkt nu.. detta året började inte särskilt bra på den punkten.
Mamma och Pappa har fått jobba övertid med mig, såklart "klagar" dem inte så att säga.. men samtidigt joo.. För vår familj fungerar ju inte bra utan en utomstående assistent.. Det är ju ett beroende för oss! Och än verka de inte slut.. men hoppas snart det vänder :-(

Mamma mått så illa, och har sån magvärk idag, känner sig varm och tryck på bröstet... tro de kan va lite stress & press som gett mamma detta. Men som tur kom iallafall moster och jobbade med mig idag och imorgon också, sen kommer en utomstående ass efter moster imorgon. Skööönt!
För att vi ska vara en välfungerande familj så krävs assistans, så är det ju...
Mamma och pappa tänker ofta att de skulle vilja slippa.. för ibland är det ju mer problem än hjälp.. tyvär..
Fördelar och nackdelar... ja så är det!

För övrigt har jag fått granulom, var länge sen.. och de e ju skönt det.. Men nu har jag det, aj aj aj... men det börjar lägga sig rätt bra redan. Mamma tänkte byta knappen då den satt lite hårt.. men så mamma tog ut lite vatten ur kuffen så blev den ju lite bättre. Men blir ett byte imorgon, nu när granulomet lagt sig så mkt redan.. Mamma ville inte byta med granulomet riktigt, blir ju ännu mer smärta då.. så den lilla kunde sitta nu när den blev bättre efter att vi tagit ut lite vatten :) Skönt! Nu sitter den inte så hårt mer, men vi byter ändå för det är dags!

Jag har varit så trött idag... vädret det svänger och har sig.. jag håller inte riktigt koll.. är det natt eller dag??

Ligger just nu och lyssnar på cd saga Lotta.
Mamma har börjat rensa ibland mina kläder idag, vår och sommarkläder och lagt ut dem till salu på hennes facebook. Som jag växer, men dessto mer nytt får jag ju ;) Hihi..
Mina kläder är i regel mkt fint skick eftersom jag inte busar som barn annars gör.. så jag smuttsar inte ner mig eller skaver hål..

Nu har mamma nästan blivit klart med mitt sommarschema, blir ju lite sommarlov även för mig. Och det blir en längre helg hos mormor, så jag får lite semester från mamma och pappa ;)
Hoppas det går runt med vikarierna i sommar iallafall.. alltid lika struligt och svårt tyvär...

Det är mars månad och semestrar o allt ska planeras redan... hinner ens julen vara över?

Ha det så bra alla :-D
Kram Mathilda

Hörs ikväll

Tänkte vi skulle börja blogga lite mer nu =)
Men just nu har jag inte tid, är ju i skolan ;)

Vi hörs ikväll :) kram Mathilda

RSS 2.0