DAGENS ÄTANDE


DAGENS ANDYS LEKLAND


ATT STÅ

Att stå i ståskal är priotet 1 hos mig, för det ger nytta!!

Jag belastar min kropp, jag får uppleva världen på ett annat sätt och jag får stötta på mina fötter!


Bilden nedan stöttar jag på mina fötter medans mamma håller upp mig :-) En bild från dagen!!! Vill gärna se lamporna i taket som ni ser hihi..



Stor och tung jag börjar bli! Tur vi snart flyttar så vi kan få lift! Mamma längtar till lift, visst som förälder kanske de kommer slarva hit o dit.. men de får dem känna på därefter med.. Men assistenterna kommer Mamma att tvinga använda lift, för tänka på andra.. de gör min mamma!! Och liften är väl ändå till för att användas... Ju större ja blir ju tyngre blir jag! Det vore egoistiskt om mamma inte skulle försöka få en lift som assistenterna kan använda! Det kommer säkert bli bra!


ANDYS LEKLAND



Idag har jag & min familj inkl. assistent varit på Andy´s lekland, hade hur kul som helst. Jag försökte allt hålla inne mitt leende & skratt ett taga.. Men till slut släppte jag loss som bara den! Filmbevis finns dock blixtrar det i filmen lite då & då för mamma tar foto samtidigt som assistent filmar hihi.



Haft en super dag!!!!!! Massvis med skratt och full igång så andra om gången i ståskalet idag vid fyra tiden så somnade ja halv fem ståendes haha. Ja assistent kör slut på mig! Men de e så det ska va, jag måste ju underhållas.



Idag fick minsann assistent ge mig eftermiddags medicinen helt själv, det ska hon vara stolt över. Imorgon ska hon testa dra upp mediciner i sprutor och ge morgonmedicin dock under Mammas syn givetvis. Men det kommer säkert gå jätte bra!



Har börjat visa minsan vad för mat jag gillar & inte gillar. Och just nu har jag tyvär tagit paus i mitt drickande, men vi får hoppas jag kommer igång med det igen för det vore ju ett plus så klart. Men så länge jag äter är mamma jätte nöjd!!!! Men så då får hon sluta upp med köpa hem äcklig mat ;) för jag visar minsann vad jag inte tycker om! Min favvis är helt klart spaghetti & köttfärssås!



Tyvär avslutade jag ju denna hemskt roliga dag med ett stort anfall ikväll, mkt tråkigt! Men en bra dag har jag iallafall haft och det va ju bra =)



Nu ligger jag och klappar händerna, men är ju bäst jag somnar snart för är ju dax för morgondusch imorgonbiti, sen bär det av till habiliteringen imorgon för att ÄTNLIGEN prova min rullstol!!!! HOPPAS HOPPAS den följer med hem istället för barnavagnen! Mamma måste komma ihåg sätta på sufletten på barnvagnen imorgon innan vi går så om vi ska lämna den så de får sufletten också.



Nu får jag väl försöka somna då... Så mamma kan sova inatt hon behöver sova av sin förkylning och trötthet som hon haft hela dan. Och hon kan ju inte sova om jag sjunger och klappar händerna för de hörs ju tydligt eftersom baby vakten. Jaja..



GODNATT OCH HÅLL TUMMARNA FÖR MORGONDAGENS RULLEPROVNING!


MASSVIS MED BUS



Va paff jag blev, mamma väckte mig klockan sju imorse. Inte illa att hon var uppstigen så dax. Men de va inte bara mamma, det var Johanna också ju. Ännu mer paff varför Johanna va här så tidigt på morgonen, men de visade sig hon skulle jobba hos mig lite som timvikarie. Så mamma håller på lära in allt kring mig.

Skönt är det för Johanna har ju följt mitt liv sedan jag föddes så hon vet ju mkt om mig för övrigt, och jag & hon känner varandra. Så det är ju super skönt slippa lära känna någon på nytt. För sånt är såååå jobbigt.



Började med en dusch på morgonen, mamma visade mkt och så. För det är ju viktigt att saker & ting går till som mamma gör det så jag ska känna mig trygg och känna igen allt.

Visade medicinerna, vilket mamma kommer göra ett tag till det gör hon med alla för det är den nervösaste biten för mamma som hon har jätte svårt att släppa taget om. Så det låter mamma aldrig ngn ny assistent ge för än efter ett par dagar när de kollat noga hur mamma gör. Men däremot mata mig genom knappen har Johanna gjort på morgonkvisten, och även gett mig mjölk i knappen idag eftersom jag inte ville dricka idag. Och det gick KANON!! Tar det i bra fart när hon matar och knäpper slangen och hela den biten.



Varit så glad så glad hela dagen idag, det var längesen jag va så glad som jag varit idag. Jag & Johanna har busat massvis hela dagen och det är ju precis vad jag tycker om.
Mamma visat ståskalet, sen kände sig Johanna så pass säker när jag skulle i ståskalet på eftermniddagen också så hon satt mig i ståskalet. Och i det fallet är det ju super viktigt att fötterna kommer rätt.. jag har så friska fötter så dem vill vi inte förstöra ju. Men hon hade minsann fått mina fötter jätte bra i skorna!!! hälen ända bak och jätte bra. De va bara en liten miss vid bröstkorgen med knäppet, men mamma hade ju inte ens tänkt begära att hon skulle reda av skorna redan.. så den lilla missen hon gjorde va inte så synbar eftersom mamma inte hade räknat med att de skulle gå så bra så fort. Så det va ju skojigt! Men absolut kommer mamma att kolla några gånger ändån så hon är helt säker när hon väl arbetar helt själv att de går som det ska.
Mammas bredvid gångar går ju oftast i 10dagar ungefär, till & från.

Så massa bus som sagt, så vid sju var jag trött och ville sova! Nu sover jag som en stock väntan på mamma & Johanna väcker mig imorgonbiti.. då ska Johanna få utföra morgonrutinen när mamma ser på. Dock inte ge mediciner som sagt. Men allt de andra =)
Så det väntar en dag med bus imorgon så jag får banemej tänka på sova vidare nu så jag orkar med ;)

GODNATT





(Blev ingen rulle idag, den hade inte kommit... snyft... men imorgon kommer den.. och vi ska dit på onsdag och prova ut den)


Kanske Andy´s lekland imorgon? Vi får la se!

hejhej


Rulle eller bebisvagnen hem på måndag?



Nu är det inte länge kvar..
På måndag bär det av för att prova rullstol hoppas den passar perfekt, såfall tar vi den hem istället för den där bebisvagnen.. Håll tummar & tår!!!!

Snart är det nyårsafton, faktiskt rätt mysigt med alla dessa smällare och lysen som skinner upp hela himlen. Jag gillar det! Förra året var jag med pappa och lillebror. Men detta året är vi hela familjen. Mamma ska nog gå och köpa medel till vovven om han skulle få fnatt och bli arg på smällarna så kanske han skäller hela kvällen inte så kul ju. Vi får se! Finns ju medel såfall så han håller sig lugn.

Vi börjat bli snoriga här hemma allihopa, mindre skoj. Men hoppas vi håller oss bara till snoriga och inte mer.

Nu ska jag sova vidare, resten av denna veckan är jag ass fri.. så bara mamma & pappa som gäller. Även moster som ska passa mig & lillebror lite imorgon.

Nu ska jag sova
Godnatt mer er


JULAFTON



Nu så är minsann julafton förbi, tomten har varit här & jag har fått massvis med paketer. Vad tycker ni om min outfit? Fräsig, jag är så tuff så. Jag och mamsen hade likadana byxor på oss minsann.






Min julmat fick bli Mousakka på burk ju, mamma vågar inte ta steget än att försöka ge mig deras mat. Men absolut är det bäst att ta det lugnt. Provat att dricka äppeljucie idag iallafall det gick sådär.



Efter maten väntade vi på tomten..



Tomten kom och jag tyckte de va lite skojigt hihi så jag sitter o funderar lite.. jag fick minsann en paket av honom :-) En rolig tomte som hade tatueringar, piercingar och tumring.. inte illa ;-)



Jag fick massvis med julklappar, tomten tycker nog jag varit väldigt väldigt snäll!!! Tur va väl det.





Spännande när jag och Momo öppnade lite paket..



Ja vad jag exakt allt som allt fick kanske jag inte direkt minns. Men en bunke kläder, MASSVIS med tröjor och ngr leggins. Massa strumpor, trosor och "dregel lappar", termoset i rött, Goldwell schampoo och balsam, massvis med nagellack, strumpbyxor, sjungande docka som lyser, nalle som lyser,klistrermärke till min rulle, två set sängkläder, badlakan, stickad tröja, racksockar, massa hårtoffsar och klämmor, nalle puh saga på skiva, cd skivan Mamamia, hårborste med hello kitty, klänningar/tunikor, gosedjur... osv... Sen fick ju jag och lillebror en varsin större summa pengar i månadspeng också av mamma & pappa.

MASSA GLAD BLEV JAG =)

Faktiskt är det värt att vara snäll i ett år till ;-) till nästa jul hihi.

Haft en bra jul, mamma överlycklig som äntligen fått se mig i en klänning som hänger neråt nu när jag äntligen är i gåstol. Mamma har förut inte gillat sätta klänningar på mig pga. jag legat ner o sitter mkt.. så det blir ju ingen klänning av det ändån. Men nu så :-) Så mamma blev jätte glad!

Haft en bra julafton, nu är jag trött men ligger och klappar händerna i sängen lite. Snart får jag väl somna, kommer ju en dag imorgon med.

GODNATT & GOD FORTSÄTTNING!


GOD JUL


VILL ÖNSKA ER EN RIKTIGT GOD JUL!!!

Jag hör av mig efter jul någon gång så ska ni få veta vad jag fått i julklapp :-)

KRAM PÅ ER ALLA


Morfar stolt


 

Hejsan Hoppsan på er!

Natten till idag hade jag anfall, mamma & pappa vaknade inte. Däremot hade jag en moster i tvrummet inatt som vaknade och hjälpte mig ur med anfallet. Moster försökte ta sig in i mammas & pappas sovrum men Teddy såg inte de va moster så han vaktade som tusan så moster vågade sig inte in. Så hon redade ut anfallet så bra så! Hon vet ju hur hon ska göra!

 

Så förmiddagen idag blev det mkt sömn för min del. För övrigt har jag varit med ass under hela dagen nästan. Vi haft det mysigt.

Så fort ass stängde dörren och gick hem passade jag på bajsa massor så mamma fick lite o göra ihihihhihi.. Vid tjugo över fyra ställde mamma mig i gåstolen och i den har jag traskat och hoppat rundor i till kvart i åtta ikväll. Den är ju skit kul !!!!!! Jag upptäcker och ser världen från en helt annan synvinkel. och jag får ju pussar av både lillebror och Teddy, inte illa. Dem når ju till mig så bra på den höjden :-)

 

Jag trivs verkligen kanon i gåstolen!

 

Morfar var ju här en sväng idag och hans fru och min yngsta morbror. Dem fick se mig hoppa & traska i den lite. Morfar tog foto/spelade in.. ngt av det :-) Tror allt att han va lite stolt över mig ;-)

 

Nu sover jag som en stock tar ju på krafterna att traska om kring i gåstolen hihi.

 

Nu ska jag sova vidare för imorgon är det en ny dag, den ska jag tillbringa med assistent då mamma ska ju fara rundor som tusan hela dagen! Varför denna jobbiga stressen till jul?? Jaja.. tur de bara en gång om året.

 

SOV GOTT OCH GOD JUL

 

 

Bilden i inlägget är från vi bodde i huset i trolleljungby år 2006 :-)


Finns inte ord!


Ord att räcka & täcka för denna helt fantastiska flicka... kan jag inte få fram hur jag än försöker och försöker.

Jag vet att leva med sån här flicka kommer alltid komma perioder med motgångar.

Men motgångar ständigt & jämnt, alltid.. från den dagen hon var cirka två veckor gammal och fram tills detta års slut.
Nu börjar vi bli bortskämda med allt hon ger oss..

Hur hon äter, dricker och nu går hon för faaaan!!!!!!!! (På sitt sätt)

Jag sitter här kollar filmklippet på hennes gång om och om och om igen.. jag kan inte få nog.. och tårarna dem rinner. Jag har aldrig trott på glädjetårar, hur man kan få fram ngt sådant.. gråter gör man när man är ledsen?
Men nu vet jag hur man får fram glädjetårar..
När en sån underbar, stark MIRAKEL flicka ger oss allt vi vill ha!

Du är en klippa, kan inte förstå vart du kommer fram.. vilken enorm styrka & vilja!

Sitter än med tårarna under ögonen, kan inte få det ur min syn hur hon helt plötsligt tar sig ett steg och jag brast ut "HON GÅR!!!"

När ska jag vakna ur denna dröm? Hoppas ALDRIG!!

Du är världens finaste människa på denna jord, du visar oss alla i världen att ingenting är omöjligt och man ska inte ge upp!

Jag brukar säga att delar av vår omgivning gör så vi orkar fortsätta kämpa för Mathilda, MEN Mathilda gör nog största jobbet.. hon ger oss svar, hon blinkar med sina vackra blå.. och styrkan inom mig den blir allt större & större hur omöjligt det än känns just då!

Jag hoppas du känner Mathilda att jag försöker så gott jag kan alltid, göra ALLT jag kan för dig <3

Om bara epilepsin med kunde låta dig vara i fred.... FÖR ALLTID!


Älskar dig så oehört mkt, jag blir ordlös...
Men dränk mig så mkt du vill i framsteg, Kan ALDRIG bli för mkt..

JAG SKULLE ALDRIG KUNNA TÄNKA MIG IN I ETT LIV UTAN DIG!!!!!!!



Du sover, jag vill nästan väcka dig ställa dig i gåstolen och se dig gå igen.. GAAAH Va du kan Mathilda!!!!!!!!!!!!!!!!

/Din mamma som alltid finns med dig

STOOOORA FRAMSTEG

Idag gav jag bort den bästa julklappen, kunde inte hålla mig till julafton ;-)

Ni vet jag fick en gåstol för en/två veckor sen. I den är vi inte i daglig användning än, utan mer att bara vänja mig att vara i den så jag ser den som positiv.

Men nu kan vi nog säg att jag har vant mig tillräckligt trots jag bara stått i den bara fem gånger.

För nämligen så när mamma drar lite lite i min gåstol framåt så tar jag nu mera med mina fötter som steg, inte alltid men de va första gången idag.. och det va rätt mkt minsann :-) Men att komma bakåt är jag expert på!!! Jag har kommit på ett jätte bra sätt att jag kan hoppa bakåt hihi, skoj minsann.. lite irriterande när man helt plötsilgt har en vägg bakom sig så jag inte kommer längre *grr*.. Men jag kan även lite gå ngt steg på mitt sett både bak & fram utan mammas hjälp!

DUKTIGA JAG!! Och mamma har minsann bevis på det hära!!



SE !! Som jag kan inte sant??

Nå vad tycks om min julklapp? tror ni Mamma är nöjd med sin julklapp av mig??
Mamma visste nog inte riktigt var hon skulle ta vägen när jag visade ett o annat ;-)

Mamma är bäst! Bra hon kom på att jag skulle ha en gåstol så jag blir mött på rätt sätt i min utveckling, för detta märkte vi ju nu var det perfekta!!! Detta var ju något jag behövde för att utveckla mig inom något, underbart!!!

Kallt är härligt


 

Nu har assistent Anette semester men återkommer nästa år ;-) Va det lät länge tills dess hihi. Nä dåå nyårsdagen återkommer hon igen! Så under min nya timvikaries skol lov så har vi dragit in henne på jobb året ut. Är nog skönt vara student och kunna tjäna lite pengar samtidigt som man gör ett väldigt bra jobb i från sig för att vara så pass ny.

 

Så idag har Patricia varit med mig, jag med ass följde med mamma & lillebror ut på promenad & bus i snön. Jösses som jag älskar när det är kallt ute, tror det handlar om en stimulans för min del. Att gå ut och det är kallt när de e varmt inomhus. Är ju skillnad på våren och sommaren då är de inte så stor skillnad på ute och inne. Jag älskar vintern. Kommit på ett knep att man kan ju öppna munnen när det snöar ;-) Men himskas så skoj när snön faller i ansiktet på mig!

*Ass Patricia*

Tog mig en dusch innan ass slutade! Sett på barnprogram ikväll.

Nu sover jag och det ska jag fortsätta med! Imorgon kommer ju ass igen, bäst och vara utvilad. Får se va vi hittar på imorgon då, sitta och leka lite på röda mattan kanske :D Och stå lite i ståskalet, tur ja kan stå i det trots lite dålig luft i däcket. Dessa jädra rullstol däck suck!! Men ska bytas ut till sånna som inte har luft som tur är.

Nu sover jag vidare, GODNATT


SEMESTER




Fredag kväll och jag sover som en stock efter en bra kväll med assistent Anette! Också den sista kvällen för detta året med henne. Ja för nu har Anette semester hon börjar jobba igen den 1:e Januari.

Assistent Patricia har från om med idag skol lov, så nu imorgon börjar hon jobba lite mer istället. Hon kommer jobba istället för Anette resten av året. Spännande, för hon är ju rätt ny! Fortfarande i inlärningstadiet men oehört duktig.

Får se vad det blir vi hittar på i helgen, hon jobbar både lördag & söndag.

Snart är det julafton, som jag längtar :-)

Vi skickade julklapp till Elsie idag, hon är en sån rar och fin människa som vi har bra kontakt med. Så absolut förtjänade hon en julklapp, så vi skickade på posten idag. Jag kan berätta vad när jag vet att hon fått den hihi..

GODNATT


HÖRDENI!!!

Nu är det faktiskt så att jag skulle uppskatta om ni berättar vilka ni är som läser hos mig, sedan jag hade lösenord på min blogg har de såklart sjunkit i antal läsare.. Men ni är ändå runt 70stycken kvar.. så jag vill veta vilka ni är =)

skriiiiv !

GODJUL


Stå i snö

Första gången jag står i snö :-D

Mamma fick hjälpa mig, men va häftigt de var ;)


Julklapp


 

Vad har ni önskat er i julklapp?

 

Jag önskar mig sängkläder, kläder, ljud saker som ja själv kan orsaka verkan, mys saker osv.. :-)


Svininfleunsan är här


Hallå!

Mammas data fick svininlfeunsan för ngr dar sen, så den är inlagd på Defendo hihi.. hoppas den blir frisk snart. Jo Mamma skulle nog få tillbaka den imorgon förmiddag.

 

I tisdags vart jag & mamma kollade på lillebror när han gick lucia tåg på Sommarlust. Så stort tåg och massvis med folk var där. Men såå mysigt! Lillebror var jätte fin och duktig. Han sjöng inte, men dansade iallafall.

Däremot så sjöng jag med imellanåt hihi..

 

 

 

Tur som vi hade att vi träffade på någon bloggläsare på vägen dit, som hjälpte oss upp för dessa trappor då där inte var framtagen någon ramp. På väg därifrån var vi ju yttligare en till så mamma hade både mig och lillebror, tur som de va så var min assistent där och kollade på sitt barnbarn som går i samma dagis som lillebror. Så hon och hennes son bar ner mig från trappen. Jösses, varför sätter de inte dit rampar???

Jaja de va en trevlig kväll. Pappa fick förhinder och kunde inte se på lucian tråkigt, men han får väl titta nästa år då hihi. Han kom iallafall just när vi skulle hem så mamma slapp gå med två vagnar hem.

 

 

Lillebror och vovven uppskattar verkligen när jag är min gåstol. Vovven ger mig massvis med pussar vilket jag tycker är super skoj! Och lillebror hjälper mig framåt och bakåt. SKOOJ! Lillebror fick minsann pröva min gåstol lite, de tyckte han va jätte kul.

 

 

Nu är det inte länge kvar till julafton! Mysigt det ska bli och kramas med alla paketen, hoppas jag får massa mjuka paket så jag verkligen kan kramas med dem. Pyjamaser skulle jag minsann behöva ett gäng..

 

 

I går så var jag på barnmottagningen på csk. Träffade på vår dr uppdaterade henne om att sömn medicinen funkar mkt bättre än de andra vi hade. Men vi får se längre fram, för de kan va så att de inte funkar längre fram ju.. att det avtar mer o mer..

 

Och så tog jag även tillfälle att vaccinera mig mot vanliga säsong infleunsan. Och minsann inga biverkningar fick jag på den heller. Skönt!

 

 

Igår så la det sig snö här i Kristianstad inte illa så här nära in på jul. Hoppas den ligger kvar, men de brukar den ju aldrig göra. Men visst ska det va snö om det ska kännas som en riktig jul!!!! Ja minsann!!

 

Så idag jobbade ass bara fram till tio på förmiddagen. Sen begav vi oss ut i snön hela familjen inkl. momo.

 

Jag blev röd om nosen hihi.. De va ju ingen tryckande värme där ute direkt ;-) Men mysigt och skönt ute. Jag gillar den friska luften det blir på vintern!

 

 

Efter vi kom in så behöll vi lite av tjocka tröjor o så på oss en stund så vi inte klädde av oss för fort, blir sån chock för kroppen.

Ikväll har morbror varit här, mamma klippt han och så stannade han på middag.

Han kommer på julafton :-D Bäst jag håller i mina paket, för pappa & morbror är som små barn tillsammans ;-)

 

Nu ska jag sova för imorgon så blir det en förmiddag med pappa, sen blir det en eftermiddag kväll med assistent.

 

GODNATT


GÅSTOL EN LÅNG STUND


Idag så har det blivit storstädning här hemma för familjens del, själv så fick jag ju titta på. Men hjälpte mamma rensa bland mina saker i min röda hylla.

 

Har rensat som bara den på min röda hylla nu i rummet! Kommer säkert göra en rensning till innan vi flyttar sen. Måste köpa in lite nya små saker till mig att leka med när jag ligger på golvet eller sitter på golvet. Saker som givetvis är anpassat för mig.

 

 

De andra två ggr som jag stått i gåstolen har jag max stått tio minuter, för jag blivit rätt missnöjd. Det är ju ovant för mig att stå i den. Den andra gåstolen jag hade satt man i en säck typ. Nog lite bekvämare för en bekväm tjej ;-)

 

 

Men så idag hände ett framsteg, jag stog i min gåstol typ en 1½timme... gör om det om ni kan ;-) Det va jätte skoj att stå i den idag så länge jag fick sutta på min napp så va det helt okej! Jag förflyttade mig bakåt lite, och ngt framåt.. inga steg eller så.. men ja jag rörde på mina ben och kropp så hände det så :-) Duktig!!! Guldstjärnor!!!!

 

 

Teddy tyckte det va jätte spännande att jag stog i gåstolen, jag fick massvis med pussar och det tycker jag om! Tur teddy inte är sån hund som äter andras hundars bajs och sånt ute, tur för mig det ;-)

Men så jag blev lite bannad på han när han la sig framför gåstolen, då kom ju inte jag någon vart när den klumpen hade platsat sig.. Jaja.. han är så gosig mot mig ändån.. han skojade nog bara med mig lite.

 

 

Lillebror tyckte det också var spännande att stora syster stog på fötterna i gåstolen :-) Så han gjorde mig sällskap!

 

Mamma duschade mig idag, jag luktade bara lax efter måltiden idag hahaha! Örk! Luktar inte gott. Tur mamma inte köpte så många burkar av laxen för den var jag inte så förtjust i.

 

Mamma har skrivit matsedel till assistenterna för denna veckan om vad jag ska äta om dagarna. Lättast så!

 

Nu sover jag! Imorgon biti kommer Anette, detta är sista veckan Anette jobbar hos mig detta året. För sen har hon semester resten av året. Men jag börjar den 1 januari med att hon kommer till mig och jobbar hihi. Patricia ska jobba på Anette's semester, kommer säkert gå så bra så!

 

Godnatt

 

Bjuder på lite bilder här i bloggen från denna  kvällen när jag stog i gåstolen så länge:-)


Nej till napp på dagtid!

 

Har jag berättat för er att jag försöker sluta med nappen under vaken tid ? Om inte.. så fick ni veta det nu! Det går faktiskt riktigt bra, men jag har lite svårt för det vissa dagar. Vissa dagar behöver jag mkt stimulans för munmotoriken. Och det måste jag ju då få. Men mamma ger sig inte i första taget dock, när det gäller mig har hon stort tålamod. Hoppas assistenterna inte heller ger upp för lätt, för ibland kan man hitta på saker med mig som gör att jag glömmer bort nappen ju, och då är det mkt bättre.

 

Vi får väl se om jag kan släppa den helt på dagtid efter nyår. Givetvis får jag ha den till sömnen. Detta är för mina tänders skull framförallt och för lillebrors tänder med. Han ser mig använda, och det är svårt för mamma & pappa och förklara bort det såklart.

 

Jag är stor flicka nu, så jag ska minsann se till att nappen snart åker på dagtid! Tomten kan passa dem på dagen ju.. Jag får fråga honom på julafton..

 

 


Jag ska va barnvakt


 

Hej på er!

Snart är det julafton, Jippi vad jag längtar!!!! Massa prassel med paketerna, hoppas jag får många mjuka det gillar ju jag bäst.

Idag skulle jag ha bytat knapp, mamma skulle visa för assistenterna.. blev dessvärre inte så.. mamma hade så ont i sin mage på morgonen :( Attans! Men får bli i veckan istället, för bytas måste den nu.. ska försöka få tag i ssk på måndag kanske kan vi få en större av henne, få min sitter åt rätt mkt på magen nu, inte så värst skönt tycker jag.

 

Jag äter & dricker på i vanlig takt, och alla runt mig håller tummar & tår på det håller i sig. Hoppas ni med håller tummar & tår?!

 

Blev myspys med mamma i soffan i eftermiddag, vi alla somnade nästan hihi. Vi va lite tröttiga ;-)

 

På nyårsafton ska jag minsann vara barnvakt till Emy ( grannbebisen), mamma kan få hjälpa till lite och passa henne om hon är snäll ;-) Men jag kommer nog sitta bänkad vid henne heeeeeela tiden! Jag älskar bebisar, det är gosigt. Framför allt bebismagar att ligga på dem och kela, myyysigt och jag blir så lugn.. men så fort jag låg på mammas mage när Casper va där inne så blev han vild hihi. Synd mamma inte kan ha bebismage året runt hihi.

 

I veckan som kommer blir det att se på Lucia kanske, får se vad för humör jag är på. Är inte så värst kul för dem andra om ja skulle vara där och hela tiden ledsen eller arg såklart. Det får jag faktiskt ta hänsyn till. Vi får se! Men lillebror ska va tomte iaf. Och iveckan ska jag även vaccineras igen, hoppas jag slipper ngr biverkningar. och så kommer Lena från hab också i veckan såhär innan jul får vi prata av oss lite såklart. Sen händer det inte så mkt mer.. Kanske vill Agneta/Maria ha besök av mig på kontoret en sväng ngn dag ????

 

Längtar till julen! All julmusik, alla dofter och paketer.. och kalle anka ;-)

 

Ha en bra helg!

 

 


GÅSTOL


 

Gåstolen kom i tisdags hem till mig! Då ställde vi in den och så. Idag så ställde mamma mig i den en liten liten stund. Jag varit på lite kinkit humör ikväll så det funkade inte fullt så bra ikväll. Men imellan åt var jag lite nöjd, sen blev jag lite arg ibland.. men vart nog lite tröttig.

De va roligast när mamma körde mig lite.. men de e inte tanken med den.. men får locka mig lite nu till en början. Va ju längesen jag stog i gåstol ju.. så nu får jag vänja mig igen!

 

 

Kanske en dag kan jag röra mig bakåt eller framåt.. det får tiden utvisa! Men om det är ngt som skulle falla in så kan det ta månader/år.. Så bråttom får man inte ha!

 

Rallybilen ska vi lämna till hab ett tag, mamma tycker inte den är till någon nytta just nu!


BEVIS

Jag är en ko ;-) men äter som en gris hihi...

 

 

Och dricker som en alkis ;-)fast mjölk ...


Bebismys

På morgonen vart det Mamsen som tog upp mig och skötte om mig, mysigt! Jag fick en morgondusch och ny färg på naglarna, blev röd färg idag. Efter duschen fick jag en riktig tillpiffning i håret, mamma våfflade mitt hår och satt klämma.

Idag var det min tur att ta i kalendern, där låg ett silver nagellack. Kan passa bra på nyår eller jul :-)

Idag har jag fått träffa och känna bebis !! MYYYYYSIGT! Va länge sen, tänk när lillebror va bebis.. naauw.. får hoppas jag får ett syskon till hihi..

 

(Jag, Linda & Emybebisen)

 

Hålla handen måste man :-)

 

:-)

 

Sen har jag varit med Anette assistent idag. Nu sover jag som en stock!

Godnatt


<3


 

Mamma <3 Pappa


Ko & Alkis


(Bild tagen April 2008 från en period då jag drack välling)

 

Ja dessa perioder är fruktansvärt roliga!

För vet ni vad.. Som jag skrev i söndags så drack jag ju nu.. Hoppas det kan hålla i sig! Igår hände yttligare en grej när mamma gav mig drycken, ja jag höll min flaska själv :-) Likadant gjorde jag när pappa gav mig senare på dagen. Rooooligt!!! Jag är så duktig. Kunnat hålla flaskan själv har jag minsann kunnat sen jag var kring 1-2års åldern :-)Men så eftersom jag inte druckit alltid så går det ju också såklart i perioder.

 

Dessa perioder är verkligen underbara! Och glad blev jag när pappa berättade för mamma (jag hörde) att det bästa med detta året varit att jag bara varit inlagd på sjukhus endast 1 gång (helt otroligt) och att jag nu slutet av året börjat äta och dricka. Men så sånt gör jag lite då & då, slutar med det då & då.

Någon gång kan de väl ske att de föralltid pågår? Hoppas på det iallafall!

Mamma är bered på att det övergår faktiskt, men aldrig tillräckligt bered hon kommer bli fruktansvärt ledsen ändån. Alla föräldrar vill väl ändå att sina barn ska äta??!!

 

Men får vara glada nu, för det är NU det gäller! Jag äter som en ko och dricker som en alkis!! :-D (Fast jag föredrar varm mjölk framför alkoholen dock)

 

GE MIG ALLA LYCKOÖNSKNINGAR PÅ ATT JAG ÄTER & DRICKER VIDARE!!


Ny medicin


Idag hämtade mamma ut ny sömn medicin till mig...
Jag kan erkänna att just på den bilden mamma tog här intill ikväll, där låtsas sover jag hihihi.. Man får ju luras med mamma ibland.. Man ser det på mitt ansiktsuttryck jag bara luras.. hihi!

Efter sömn medicinen, Så tog det en timme tills jag somnade.. Innan dess dansade jag & sjöng lite..
Somnade i samma veva som mamma & teddy lånade min vägg till deras fotosession hihi..

Ska bli spännande och se hur länge jag nu kommer att sova på detta... Om det är till någon hjälp eller bara är en medicin mer som då tas bort..
Vi får se !

På mig har jag min nya pyjamas på bilden, hello kitty :-) Så mysig! Mamma vill ha sån också dock inte samma mönster.. men samma tyg & så.

Uppdatering kommer imorgon om hur jag sovit på min nya sömn medicin!
Imorgon har jag en förmiddag med mamma helt för mig själv, jaaa och Teddy förstås. Hoppas mamma bjuder på ngn rolig förmiddag eller kanske massa myspys ;-)


Godnatt med er!

Ståskalet


 

Här står jag i mitt ståskal, det nyaste jag fick för någon månad sen. Leker med min favorit boll!!! Sånna här bollar är av mitt största intresse!!!!

 

Tråkigt man inte kan gå ut i ståskalet på vintern :-( Jaja.. Då har jag något och längta efter till våren iallafall..

 


Fotobevis på Hyss


Dagens klädsel på bild ovan! Kläderna mamma köpte på Nameit igår till mig :-) Har även nagellacket på som jag också fick.

 

Igår var de ju min tur ta i kalendern, men jag glömde bort det så jag tog i den idag istället.

 

 

Jag fick en liten tvål :-) Jätte söt!

Imorgon är det ju dax igen, min dag imorgon att ta i kalendern jue! Spännande.. undras vad det ligger för ngt imorgon.

 

Ikväll har jag haft mys för mig med först mamma & lillebror sen bara mamma.

 

Jag njöt så när jag imellan åt satt och kollade på den fina glittriga granen med massa ljus i..

 

Jag får banemej aldrig peta näsan i fred!! Mamma får ju alltid fotobevis på mina hyss!

 


Ny design


Lite julig fick bloggen bli nu, Och faktiskt blev det en bild för varje jul uppe i headern. . Från de fyra jular jag varit med och firat. I år blir det min femte jul, ja jösses... i April blir jag fem år gammal!!

 

Bilder från vänster: år 2006, år 2005, år 2008 & år 2007. :-)

 

God Jul & God Natt (igen)


Lena


God kväll

 

Jag vaknade för en stund sen och var JÄTTE ledsen :( Jag hade ju bajjat, så hade jag litet sår på rumpan som sved så :-( Direkt efter mamma torkat min rumpa och pappa smörjde på salva så asgarvade jag hihi.. Det va ju skönt och bli av med bajjet och smörja såret lite.

 

Nu sover jag igen iallafall!

Snart är det Tisdag det innebär att vi äntligen ska få hem en Miniwalker. Hoppas jag kommer att gilla den! Och hoppas jag ngn gång kan komma på funktionen med den, hur jag ska göra och så.

 

Rally bilen ska lämnas tillbaka, vi haft den länge nu.. jag vet hur man gör med den.. Den ger mig dessvärre inga framsteg längre. Och tar massor med plats då vi prioiterar annorlunda med mig nu. Mamma forskar och letar och undersöker så mkt så hon kommer ju alltid fram till nya saker som ska vara bättre för mig.

 

Det gäller ju att bemöta mig på den nivån jag är och inte tro jag ska klara visa framsteg på sånt som är för barn som är flera år gamla i nivån och allt. Måste tänka på hur jag är och acceptera det och utgå från det!

Är itne så lätt för mamma komma på allt på en gång, finns ju så otroligt mkt som snurrar i huvudet som mamma måste komma ihåg. Så det kommer lite nytt då & då som ni säkert märkt.

 

Angående att jag började dricka idag va ju otroligt ROLIGT!! Varför jag slutade med det var ju för mamma & pappa var tvungen tvinga i mig mat, dryck och även medicin tabletter (6st morgon o kväll) när jag hade jätte trångt i halsen för två/tre år sen, pga jätte stora mandlar. Mamma viste om det men personal på barnakuten på CSK tog inte mamma på allvar... mamma var väl ung & korkad kanske.. Enligt dem då!

 

Det är ALLTID mamman till barnet som vet bäst om sitt barn, så är det bara! Sen att sjukvård är så fruktansvärt dåliga på lyssna är en annan femma. Men sköterskor har blivit mkt bättre på csk nu iaf, skönt är det! Doktorer även... men det går i perioder!

 

Ja som ni såg så fick dockan Lena visa upp sig i bloggen lite :-)


Tack

Mamma fick nu ikväll ett långt mail på facebook som hon ville lägga här i min blogg! Sånt som ger oss kämparglöden, peppning & massor av glädje!

 

Heej madde! Måste bara skriva.. Blir nästan lite ledsen när jag läste allt det att du blivit så glad av att få lite komentarer från nån att du är bra mamam o gör så mkt du kan för barnen! Du skulle bara veta att jag är så FULL av beundran att du va så ung när du blev mamma, o Allt med Mathilda, hennes sjukdom.. hur tacklar man något sånt?? speciellt när man va så ung som du.. O bara reda ut det, kan tänka mig allt med sjukhusbesök, assistenter, till all uppmärksamhet o daglig skötsel ett barn behöver.. men ändå bara se att det blir värre ibland.. kasnke 1 steg fram & 2 steg bak!? Jag förstår inte hur du klarar det.. Aldrig få vara för dig själv riktigt hemma, utan ha en person till i hemmet som ska ta hand om ens barn (när man tycker att man själv är den ända i världen som är perfekt för den uppgiften) aTT JUST SLÄPPA DET STORA TAGET FÖR SITT BARN O INSE ATT MAN SJÄLV + MATHILDA BEHÖVER DET! jag kan inte ens försöka sätta mig in eller förstå vilken underbar mamma du är, att du bara klarar det!! att man orkar efter alla motgångar som man läst om i tidningen o så=( Jag vill bara du ska veta Madde att hade jag varit i dina skor o klarat allt det du klarar & v astolt över det! Så hade jag varit grymt nöjd med mig själv! Du är en förebild, o det menar jag VERKLIGEN! Hoppas du tar det på rätt sätt , så jag inte gjort dig ledsen eller förolämpat dig, för jag menar från mitt hjärta att du är en helt fantasktisk mamma!!! Kramar Sara


Tack så jätte mycket för dina ord, min mamma blir så glad när hon får sånt här! <3
Ett bra slut på en vecka helt enkelt!
:-)

Bröllops dag


Det här med drickandet idag va ju som present till Mamma & Pappa på deras bröllops dag! För den är ju idag!!

Idag är det fyra år sen dem gifte sig,

GRATTIS TILL MAMMA & PAPPA, ni fick en drickande dam i present hihi.. <3 <3

 

Och här låg jag och sov medans mamma & pappa gifte sig hihi!


TACK


 

Tack till DIG.. Du finns verkligen för mig & min familj alltid! Du vet själv vem du är, du är guld!!


NYHET!!!!



 

Bild ovan är från oktober 2007, på den tiden åt jag som en ko!! Otroligt mycket, flera portioner & massa med dryck. Ja och som ni ser så även somnade jag efter maten vid bordet hihi på mitt fina underlägg som jag hade, som ni kanske ser är det jag som är på bilden på underlägget mitt :-) På den tiden åt jag maten som mamma lagade.

 

 

Idag har mamma stor handlat puré burkar till mig på Maxi. Cirka 20burkar kom mamma hem med. "Får ta lite åt gången". Ja jag äter ju mellan 1-3ggr om dagen puré (just nu). Idag köpte mamma för äldre ålder till mig, och det var riktigt mumsigt med Lasagne. Får vi se hur länge dessa burkar räcker, det går upp i rätt bra summor när man köper sådan mat faktiskt. Men det är de värt naturligtvis, så länge jag äter!!

 

 

Bild ovan är från April 2008, jag och mina knasiga miner ;-) På den tiden satt där v-sond i nosen på mig med.

 

NU TILL NYHETEN!!

Idag när jag åt puré så får jag ju alltid ett glas mjölk i knappen sen spolar med lite vatten därefter. Mamma köpte en flaska till mig för ett par dar sen. För mamma tyckte det var dax för mig att prova dricka igen efter att jag ätit ett taga nu. Och minsann!!!! Mirakel kan ske.. Just nu äter jag bara inte.. nä nä nä för nu dricker jag också :-) Yeho!! Va roligt, och va gott det var med varm mjölk.. mums!!! Sammanlagt har jag nog druckit 200ml idag, se där ja.. så ge mig massa stjärnor nu minsann!!!!

 

Men jag fattar mig inte på mamma, äter/dricker jag inte så gråter hon för det... men gör jag det så gråter hon också... knaspella min mamma!!

 

Får hoppas jag äter och dricker för alltid, men bäst är att ta en dag i sänder. För jag har ju haft många sånna här perioder förut. . . . . . .Lustigt nog så brukar äta perioder komma vid nyårs skiftet hmmm.... är jag inställd på det eller? hihi..

 

Jaja men de va nyheten, blev ni glada? :-)

 

Nu ska jag sova, imorgon kommer ju Anette .. och hon är minsann vaken innan tuppen ;-)

HEJDÅ

 

 


Min nya mössa & jag


Hej på er!

Jag har haft en bra dag idag tillsammans med Patricia. Mamma hade lite sådan dag idag med nya assistenten Patricia att kolla så allt fungerar. Ta lite i sänder, för man kan inte kolla allt på samma dag. Medicinen imorse gick som på räls! Kanon bra! Mamma tycker hon visar att hon är säker och trygg i det hon gör, på så vis gör hon mamma trygg med. Osäkerhet eller för mkt försiktighet kan ju tyvär öka risken att mamma får svårt och lita på assistenter. Så det var ju perfekt att det fungerade så bra!

 

 

Varit ute åkt vagnen idag, Patricias första tur ute med mig. Mamma & lillebror var också med. Jag hade ju min nya mössa på mig även härom dan men glömde ta foto, så får ju visa er nu istället när mamma tog foto på mig idag med den. En mkt varm & gosig mössa, så mamma funderar på köpa sådan till lillebror också fast annan färg förståss. Det är en mössa från didriksson, kostade lite mer än "vanliga" mössor på H&M som kostar typ 70kr. Men de va det värt, satt riktigt bra på mitt huvud och jag kan inte själv svänga på den vilket jag är duktig på i vanliga fall. Nu sitter den där den sitter, perfekt man kan knäppa den under hakan.

 

Det var skönt komma ut på en tur, hoppas jag får komma ut på ngn tur imorgon med. Imorgon är det assistansfritt, bara mamma & pappa som tar hand om mig imorgon. Skönt med sånna dagar med ju. På måndag kommer Anette tillbaka, hon har lite semester. Måste man såklart ha hur mkt man än trivs på sitt jobb så måste man ha semester!!

17 målet idag så åt jag 1½burk puré, ja minsann jag va mer hungrig efter en burk.. så fick ha lite till! Det ja inte sen åt upp på den sista burken fick vovven, han får alltid resterna av mig hihi. Inte så mkt kanske men han blir ju glad iaf!

 

Tyvär avslutade jag denna dag med STORT STORT anfall på 10minuter långt :-(

 

Vad har ni önskat er i julklapp?? Snart kommer ju tomten..

 

Godnatt!!

 

 

 

 

 

 


STORT FRAMSTEG


På morgonkvisten idag hände något märkligt som mamma aldrig varit med om.... Jag va irriterad/ledsen... Jag ville något!!! Mamma provade sig fram, inte alltid så lätt och läsa mig vad jag vill ju. Så mamma provade o provade... till sist provade mamma då att ge mig min sondmat för det var ju dax... efter en stund menade mamma på att jag borde känt mättnadskänsla... men nej jag var fortfarande sur! Så mamma värmde puré och började mata mig med det istället, och JA det va just det jag ville! Jag ville inte ha ngn förbaskande mat i knappen imorse, NEJ minsann jag ville tugga & svälja!! Verkligen ett STORT framsteg för mig att visa lite tydligare vad jag ville... Och att jag ville något... Att jag kunde tänka ut något som jag ville & framföra detta. Stor stjärna till mig!

Jag har börjat växa bättre!!! :-)

Födelsevikt - 2975gram & 48cm lång
Nästan 1 månad gammal - 4010gram
7 månader gammal - 8500gram
8 månader gammal - 8170gram & 67cm lång
En vecka efter förgående vikt - 8660gram & 69cm lång
1 år gammal - 8190gram 74 cm lång
13 Månader gammal - 9500gram & 76cm lång
2 månader senare - 11.1kg & 77.5cm lång
2 månader senare - 10.9kg & 78cm lång
3 månader senare - 12.6kg
2 månader senare - 13kg
En vecka efter förgående vikt - 17kg
2 år - 13.3kg & 86 cm lång
4 månader senare - 13.5kg
3 år & 3månader gammal - 14.6kg
3 månader där på - 17kg
2 månader därpå - 15.9kg & 93cm lång
1 månad efter( januari 09) - 16.15kg & 93 cm lång
26 Februari 9 (nästan 4år gammal) - 18.25kg
22 Juni 09 (4år & 2månader gammal) - 16.25kg
3 Augusti 09 - 16.5kg & 98.5cm lång
28 September 09 - 17.5kg & 99cm lång
4 December 09 - 18.1kg & 100cm lång

:-)

Nu följer jag vikt kurvan som jag ska, längden är jag på två kurvor under men jag följer just den kurvan iaf!
TOPPEN!

Lämnar bebisvärlden bak mig, för nu är jag stor tjej!

 

Någon liten tjej är jag inte mer, nepp nepp! Det har jag fått bevisat idag.
Imorse va det mamsen som fixade med mig på morgonkvisten, assistent började klockan tio. Tjugo över nio begav vi oss mot habiliteringen jag & mamsen. Där vi även mötte upp assistenten. Men hon fick minsann stanna i väntrummet idag på ssk mötet, ibland vill vi ju vara själva.

Vi satt och väntade en stund innan ssk & dietisten hämtade oss. Då träffade vi ena efter den andra. Först sjukgymnasten, bestämde vi att efter jag varit hos ssk att jag skulle till henne och så blev det. Träffade kuratorn en sväng och vi bestämde med henne att testa söka fond på en gunga till mig nästa år, nu i december bryr vi inte om oss att ta på oss mer än vad vi har.

Mmm inne hos ssk & dietisten: Berättade om mitt ätande jag för tillfället, jag har ju mina perioder. Dem blev naturligtvis jätte glada. Blev inte så mkt mat & dryck prat idag för allt verkade så bra så. Vikt & längd skrivs i annat inlägg här på bloggen så att det kommer under rätta kategorin. Men iallafall så var vi alla nöjda med det vi såg och att den jag ligger på när jag mäts kan nu bytas över till en storlek större :-)

Ssk påminde mamma om att jag faktiskt är 4år & 8månader nu, JÖSSES... Uttryckte mamma sig.. jag är ju snart 5år :-) Stora damen! Inte länge kvar tills jag börjar i skolan. År 2011 eller 2012 är det dax, man får väl fortfarande välja om man ska var 6 eller 7 år när man börjar eller??

Pratade om mitt EEG som jag gjorde för ett tag sen och vi pratade sömn & epilepsi & utveckling.

Sömnen är som den är, sådan funkar jag liksom. Jag sover nog vad jag ska.. men jag har ingen dygnsrytmen. Därför försökte vi tidigare med melatonin som vi nu slutat med eftersom den inte gav mig ngn hjälp. Mitten på nästa vecka börjas med en tung sömnmedicin inför natten på mig. Vi får väl se om jag tänker sova normala 8 timmar på den som man bör sova i streck. Det är tveksamt, jag tål för mkt tyvär. Doktorn tror dessvärre inte på sömnmedicinen så mkt att den kan göra den funktion vi vill ha, men mamma tror på den lite mer än vad doktorn gör. För faktiskt så medicinering kan mamma också va bra på att tycka & tänka om. För man känner sitt barn bäst själv, även inom sånt. Men så klart kan man också ha fel. Men mamma tror rätt mkt på sömnmedicinen, men vi får se vad den gör om den gör ngt över huvudtaget. Den medicin jag ska prova uttryckte doktorn sig som så att om mamma min hade tagit ½ml så hade hon slocknat på studs och sovit gooott! Men så mamma är bara van vid panodil typ. Stor skillnade på mig & mamma, vad vi tål & inte tål.
Nästa vecka startas det och vi får se helt enkelt! Värt ett försök..

Jag äter på för fullt till nästa period jag inte vill äta, men såklart hoppas vi att sådan period inte kommer. Håll tummarna för mig!!!

Provade en miniwalker idag hos sjukgymnasten, DEN PASSADE!!! Tro det eller ej. Men den kommer hem till mig på tisdag, skojigt! Hoppas hoppas jag tycker om den och kanske en vacker dag förstår funktionen.

För övrigt idag så har det inte hänt så mkt mera. Jo såklart va det ju min tur idag att ta paket ur kalendern :-) Så det har jag gjort minsann, och i den var det en sån där liten hjärtformad grej man lägger i vatten så blir det en handduk av det :-)



På morgonkvisten idag hände något märkligt som mamma aldrig varit med om.... Jag va irriterad/ledsen... Jag ville något!!! Mamma provade sig fram, inte alltid så lätt och läsa mig vad jag vill ju. Så mamma provade o provade... till sist provade mamma då att ge mig min sondmat för det var ju dax... efter en stund menade mamma på att jag borde känt mättnadskänsla... men nej jag var fortfarande sur! Så mamma värmde puré och började mata mig med det istället, och JA det va just det jag ville! Jag ville inte ha ngn förbaskande mat i knappen imorse, NEJ minsann jag ville tugga & svälja!! Verkligen ett STORT framsteg för mig att visa lite tydligare vad jag ville... Och att jag ville något... Att jag kunde tänka ut något som jag ville & framföra detta. Stor stjärna till mig!

Nu ligger jag och sover än så länge, får väl se vilken tid jag tänker vakna ikväll/natt...
Nu ska det bli ett inlägg uppdatering på min vikt & längd!

Hej svejs & Godnatt




Julkalendern


Igår var det min tur att ta present i kalendern som hänger här hemma på väggen. Jag fick ett guldigt nagellack ifrån Isadora. Perfekt nu till juletider med lite guldiga naglar! Vi får väl se vad jag ska ha på mig på julafton, kanske passar detta nagellack väldigt bra ihop med kläderna.

Tack till tomten som lagt så fint nagellack i kalendern till mig! Imorgon är det min tur igen, jag & lillebror tar varannan dag. Undras vad tomten lagt imorgon då.... spännande!

 

Under denna veckan har jag inte fått någon sömnmedicin, för vi provar om den gör ngn nytta på mig eller ej. Om inget annat så ngn slags sömnmedicin behöver jag och det är typ NU... För jag får inte den sömnen jag behöver, på så vis.. blir jag ju jätte trött på dagarna och kan inte utföra saker & ting som är viktigt för mig.

 

Imorgon ska jag till ssk & dietisten. Alltid nervöst men spännande. Ska berätta för dem att jag äter just nu purér, intressant och se vad dem säger. Sen blir det att vägas & mätas, hoppas det ser bra ut!! Och pratas om epilepsi med ssk blir det också, och be henne beställa saker till pumpen osv. För mamma får aldrig tag på distriktssköterskan, suck!

 

Har nu haft min knapp på magen i ett år, känns som den suttit där alltid. Men nej ett år nu, antagligen lär den väl sitta där resten av mitt liv. Men man ska inte säg för mkt, för man vet aldrig vad som händer. Iallafall så om jag nu ngn gång i mitt liv skulle börja äta helt o hållet med munnen dagligen och varenda mål så kommer det ändå ta MASSVIS med tid innan mamma hade ens tanken på prova ge mig medicin i mun. Så faktiskt knappen är till mkt bra nytta, dels då jag slipper äta den äckliga medicinen. Där är noll planer på att den ska bort.

 

Ni får hålla tummar & tår för det går bra för mig imorgon hos ssk! Alltid lika trevligt och träffa henne iaf!

 

Kvällen har bestått utav massor med mys för min del och massa pussar =) Det gillas!!!

Förresten så har mamma & pappa satt upp granen idag, jag älskar att kolla på den så nu kan jag njuta en månadstid :-) på kvällarna är det ju så mysigt !!!

 

Nu ska jag sova vidare!

GODNATT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Julmys med mina assistenter

Mmm det har mamma haft idag, var ju menningen att jag också skulle vara med men fick tyvär en tråkig start.. fem minuter innan det var dax för kvällen med assistenterna så fick jag ett stort anfall.. som på så vis ledde till att jag sov hela kvällen tyvär. Så blev inget för mig :-( Jätte tråkigt!

Bilder förklarar bättre:


Kvällen började med att äta tillsammans liten matbit...




Smörgåstårta som mamma gjort..




Sen fick assistenterna fylla i ett papper ....




Pappret handlar om assistansen här hos oss..




Om vilken skala 1-10 som de gillade kring saker på arbetet..




Efter maten & ifyllnad av papper så blev det tid för sätta sig i soffan... Assistenterna fick presenter..




Massor med fika & Gottis... Och en julfilm till det..




Min mammalediga assistent hade vi alla köpt en present till tillsammans, en söt liten dress med smurfarna på...




Alla blev mätta & belåtna!




Massa tragg & mys blev det på denna kväll! En fin kväll tillsammans, som jag tyvär inte kunde va med på pga. det satans anfallet :-(




Det är mina tre assistenter som jag har & är nöjd med! Jennie, Patricia & Anette.
Tack för en trevlig kväll!!!

Näsan

Näsan den snorar, så något bad blir det inte imorgon *snyft*.. tycker vi får alltid hoppa över det.. så tråkigt! Men mamma vill inte riskera att jag badar när jag är förkyld och därefter går ut i denna kyla. Nepp jag får vara utan helt enkelt.

 

Under denna veckan håller vi på att prova att inte ge mig sömn medicin på kvällen, för på fredag ska vi till ssk och då ska vi se hur det har gått. Det vi vill veta är om sömnmedicinen jag har gör ngn nytta eller om vi kanske skulle behöva byta. Vi får se!

 

Idag har mamsen handlat, imorgon ska vi nämligen ha "Julfest" med våra assistenter, ska bli mkt trevligt!
Ska bli roligt att få träffa Jennie efter så lång tid nu sen hon fick bli sjukskriven, snart får hon bebis ju.

 

Idag har det blivit December, den förste december.. det var Casper som fick börja ta i julkalendern. Imorgon är det min tur ta i julkalendern, undras vad tomten lägger där i inatt.. spännande!!

 

Vi får hoppas min förkylning håller sig till enbart snorig näsa. Något mer vill vi ju inte ha.

Nu ska jag sova vidare varjefall och längta vidare till alla prassliga paketen på julafton!

GODNATT

 

Bilden i inlägget är 1år gammalt


SÖTT

*Jag & Kusin Julia*

 

*Jag & Assistent Jennie*

 

*Jag käkar upp kusinernas nalle*

 

*Jag på BRH*

 

*Jag och Teddy*

 

*Jag åker karusell*

 

*Jag & Lillebror*

 

*Jag & Mamma*

 

*Jag*

 

*Jag & Jacob*

 

*Jag*

 

*Jag*

 

*Jacob, Linda, Mamma & Jag*

 

*Lillebror, Pappa & Jag*

 

*Jag äter*

 

*Teddy och Jag*

 

 

Lite bilder från det år som håller på att ta ett slut för att börja på år 2010!


RSS 2.0