Essa 5½månad gammal



Stora tjejen Essa
Kommit in i en fas och testa om matte verkligen menar det hon säger, Eller får man gå ifrån om Matte säger SITT ? Man kan ju prova ;)

Men Essa är en helt underbar tjej, så anpassningsbar tjej. Så som att ta det lugnt och softa en hel dag, eller en riktigt intensiv dag. Tycker om alla och vill helst hälsa på alla som kommer hit, men då blir hon så glad att hon blir stressad och det är ett STRÄNGT NEJ.. vill inte ha någon stressad hund, det är inget bra. Glad kan man få vara, men när man inte kan "behärska" hur man beter sig så får de va tills man lugnar sig. Sen funkar det att hon hälsar på vissa men vissa inte, helt beroende på personerna med.. Är det en lugn person som bara precis ger en klapp säger hej lugn behaglig röst så beter sig Essa lugn och glad också, precis som det ska va. Men är de en människa som ljudar fram en tramsig röst och säger heeeeeeej och klappar i hundranittio.. ja så gissa.. ? en stressad hund, överglad, stressad,överglad,stressad..överglad.... och nej nej nej det vill jag inte ha!
Så automatiskt väljer jag ut "idag ska hon få hälsa på den och den osv men inte den o den". Det är inte henne folk kommer hem till, det är oss.. hon måste veta sina plats att hon inte ska va den dem först hälsar på, att det är hon som är lägst i hemmet.. att barn och vi tar större plats än henne. Det är ju hennes plats hos oss!

Essa älskar allt och alla, därav får man dra ner lite på det goda ibland för det inte ska bli stressmoment.

Idag har det varit en döööö dag för Essa, men sånna dagar måste man ha. Och hon har anpassat sig bra för det, hon busade upp sig i fem minuter typ under ass mötet idag.. men för övrigt nästan sovit hela dagen eller tuggat ben. Mattes duktiga tjej! <3

Fröken lilla har antagligen fått en liten fistel så vi ska till vetrinären med på måndag, men de verka som det redan blivit bättre.. :-)

Spelade inte film och tog foto från lite träning i för går, roligt att ha och titta tillbaka och jämföra med =)

Finaste Essa!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0