Sjuklingen



Momo kom hit idag och tog hand om lillebror så mamma & pappa kunde följa med mig till barnakuten.
Mycket tråkigt ställe att vara på sådär sista dagen i veckan, inget roligt alls.
Men jag var tvungen

När jag har en envis feber så vet man att jag har något bakomliggande,
En rejäl öroninflamation (inte undra på att jag tyckte det var jobbigt när sköterskan hade sån jobbig örontemp och tryckte in :( tack och lov att mamma använder rumpetempen. Förhoppningsvis har man aldrig ont där..
Så öroninflamation och infektioner i luftrören, precis vad mamma antog tyvär.. Men visst är det bra att mamma känner till mig så väl hur jag fungerar, för det är inte lättaste och sätta "diagnoser" på mig när jag inte kan prata för mig eller knappt visa något.

Så nu går jag på pencillin Amimox, inhalerar natriumklorid & ventoline, ipren, alvedon, mkt vätska, mat, sömn & kärlek!



Hoppas på en förbättring senaste tisdagmorgon, håll tummarna så att vi slipper åka in igen.
Men kring luftvägarna tar det cirka tre dygn, men febern bör sänkts och blivit mildare till tisdag morgon.
Ikväll blev iallafall allt sämre med mig, så kändes inte som en framgång direkt.. men peppar peppar!

Hade bollhoppen varit lite oftare så hade inte luftvägarna blivit så pass dåliga som dem nu blev, men inget som går ändra på nu för nu är det som det är med mig=(



Imorgon så är det den "nye" assistenten som jobbar, får bli rätt mycket inlärning imorgon på henne kring nu när jag är sjuk, inget man tar med en klackspark direkt. Men hon lär sig nock snabbt, hon lärt sig otroligt snabbt allt annat, ett väldigt bra öra och läraförmåga!

Nu när jag är sjuk, är sånna tider då mamma blir "sjuk".. mamma blir så orolig och så =( oron sitter som ett plåster på mamma och hon får inte ut ngn bra sömn över huvudtaget, och minsta ljud från mitt rum så är mamma där på en sekund! Kan hända så mkt så otroligt fort..
Som gången då jag kräkte liggandes på rygg fick inte upp kräket då jag inte hade reflexen att vända mig till sidan för att kräka.. tur mamma kom just i det ögonblicket! Och vem vet jag kanske lägger till med kräkande också, eftersom så hög feber men de hoppas vi inte..



Haft feber sedan fredag, men att den skulle höjas så extremt idag begriper jag inte!!
Legat på under 39 hela helgen, men så nu ikväll låg den på 41... verkligen verkligen ingen bra temp för mig och min anfallströskel. Och många ep ryck har jag haft idag, inget som gått skrivas upp för inget lätt och räkna..

Min feber vill inte gå ner så mkt heller, inte för än ipren och alvedon är på väg ur kroppen.. och då är de för sent för då börjar den gå ur och febern börjar stiga där igen!!!!

Men jag sover och det är ju bra, men man får inte glömma att jag måste komma upp och sitta med. Så blir väl mycket mys i assistentens famn imorgon framför film eller något, och så lite sömn i sängen mellan varven.



Nu får jag sova vidare, snart inhalera igen så mamma kan gå och lägga sig, mamma ska ju upp tidigt imorgon och möta assistenten klockan sju när hon börjar... mamma som redan är så trött av sig.. jaja mamma får lägga sig en stund på dagen sen!

Godnatt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0