Svar på din frågor ur kommentar på min blogg!

Frågare: Jag skulle gärna vela läsa mer om dina hjälpmedel och hur dom fungerar. Vill gärna se bilder också på dem :)

Svar: Jag har också tänkt på det faktiskt nu på sistone att nog börja skriva lite om hjälpmedel då det blivit lite dött på annat att skriva för tillfället. Så det kommer när tiden finns =) Va roligt du vill veta!

Frågare: Hur tror och vill du att ditt liv ska bli senare(lite önsketänkande om man fick bestämma själv)?

Svar: Helt klart vill man bli helt frisk precis som inget hänt. Men vet det är ju omöjligt pga. min svåra hjärnskada. Man har jätte svårt att önska och tro, man är jätte rädd att bli besviken om man tror för mkt. Men jag "tror" att jag kommer att kunna sitta stabilare mer & mer med tiden även om de dock kommer ta år. Bara på ett år har jag blivit stabilare i sittande. Jag önskar jag skulle kunna förmedla mig på fler vis än jag nu gör så det blir lättare för omgivningen att läsa mig, då mamma är min "tolk". Uppenbarligen så kommer jag nog även komma längre fram med min gåstol eftersom det enorma framsteget jag gjorde i December med den som vi inte ens trodde var möjligt. Mirakel kan hända!

Frågare: Vad är det absolut roligaste du vet?

Jag verkligen älskar när man mamma/pappa kittlar mig!! Sen tycker jag det är super kul när barn skriker och gråter.

Frågare: Och vad är det absolut tråkigaste du vet?

Jag är rätt anpassningsbar och inte så kräsen. Så det tråkigaste får nog vara när ngn sänder ut negativt, för då blir jag så missnöjd & ledsen.

Frågare: Vilka mediciner äter du?(Kanske är för personlig fråga, men jag chansar)

Just nu står jag på medicinerna Ergenyl, Iktorivil & Theralen. Har även Stesolid och Melatonin. Dem medicinerna är "jag". Sen när jag är förkyld, slemig osv får jag ju annat än andra barn i min ålder osv. Blir nog dock lite förändringar i medicinerna, ökning eller ändringar då jag ju fortfarande har anfall då det är dem vi gärna vill ha väck. Då dem råkat bli större på sistone även.

Frågare: Gör du några framsteg i utveckling, beteende och allt som hör till?(Även denna kanske för personlig)

Något framsteg som börjat märkas lite smått, är att ibland kan jag "svara för mig" med ljud, uttryck osv.. det låter så lägligt just i ngn mening mamma säger till mig exempel osv. Som idag exempel satt jag i mammas knä och var på ett himla humör, just då hade mamma inte riktigt tiden att försöka få mig på andra tankar, så hon gav mig nappen och så sa hon "nu får du banemej va tyst så mamma kan skriva här ananrs kan du inte sitta mammas knä" och just när jag fick nappen i mun så gav jag till med ett "kaxigt" leende och läte i glädjande/hånande ;) Exempel sånt har börjat komma i sällsynta fall.. sen vet jag inte riktigt om hur det är egentligen.. svårt och avgöra. Enormt framsteg är också att jag gjorde det jag gjorde i december 2009 med min gåstol, och att jag sällsynta fall står på fötterna när mamma håller mig över golvet i ngr sekunder, då jag förut alltid alltid dragit upp benen som ett spädbarn. Det som är störst just nu är att jag ätti med munnen sedan tidigt i November och fortfarande gör det *peppar peppar*.

Kramar från Jukkasjärvi högst upp i Lappland

Hoppas du fick dem svaren du ville ha.. och du får hemskt gärna ställa fler frågor.. upptäckte själv det blev lättare och skriva om ngt särskilt. Och givetvis får ni alla andra med ställa frågor om ni har ngr!

STOR KRAM FRÅN MATHILDA

Kommentarer
Postat av: Lena

Jag har en fråga. Jag undrar Matilda om du "pratar" mycket? Ditt sätt att prata då menar jag. =)

2010-01-06 @ 00:02:43
Postat av: Emma

Tack snälla Mathilda för svaren, dom stillade ett par frågor iallafall. Och jag lovar att jag kommer ställa fler frågor, ska bara fundera ut några fler så det inte blir så få.



Kramar!

2010-01-06 @ 02:37:53
URL: http://emmawik.blogg.se/
Postat av: susanne

vilken underbar lite flicka du e mathilda. Glad att jag fick träffa dej idag.. Och säg nu till mamma att e det kaos o så med assistenterna så får du ringa till mej så ska jag försöka lösa det till dej... Pussen

2010-01-06 @ 19:39:01
URL: http://tinkerbellan.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0