Ja, jag är sjuk


Mamma la sig klockan sex imorse, längre än så klarade hon inte hålla sig vaken. Och assistent kom klockan sju, så det var en timme jag var fri från "vak" om man säger så. Min feber den var borta en liten sväng, mamma haft förhoppningar om att den skulle hålla sig väck. Men så fel, den är tillbaka & hög. Så tråkigt!
Däremot har assistent under förmiddagen skött mina ögon super bra, och mamma fortsatte därefter så dem är jätte fina. NO ögoninflamation, skönt och slippa det iallafall. För det gör ju så ont och svider, jobbigt när man inte kan öppna ögonen.
Feber, hosta & snor i nosen! Och sover hela tiden, hoppas jag snabbt blir frisk!
Idag blev det rätt så akut här hemma, nämligen maten som min dietist beställde för cirka två veckor sen inte hade kommit än. Hon har beställt den och allt. MEN distans apoteket eller apoteket har glömt höra av sig till oss så vi skulle kunna få veta att den kommit, så jävla typiskt apotek som vanligt. Så vi stog med tre mat kvar, i all panik.. men mamma ringde till apoteket bara för säkrast kolla och minsann min nya mat hade kommit *pust*, men hör av er för tusan nästa gång!!!!! som ni brukar göra! Eller kanske berätta när ni förändrar hur ni brukar göra. Jaja nu har jag iallafall fått min nya mat, så nu har jag startat på ny mat. Skönt vi egentligen bara hade tre kvar av den gamle för då slipper vi slänga en massa mat som hade blivit över nu när vi byter ju. Men vi blandar ut den nya och gamla nu tills den gamla är slut, bara för vänja min mage eftersom det är helt olika sondmat. Då den jag nu börjar på har mindre energi och mer fiber istället. Då vi märkte för ett tag sen att min mage fungerar bättre med fiber. Och så är de mindre kalcium i den nya dock. så jag ska börja få mjölk i knappen hihi, inte helt fel och få ngt annat att rapa upp. För tänkt er, usch så äckligt det är o få rapsmaken av sondmaten ÖRK!!
Mina utslag, sår, eksem eller vad vi ska kalla det som jag har i rumpan.. har blivit bra. Men det verkar förbli irriterat/ärr eller så, men iallafall huvudsaken det inte är så köttiga sår. Det gör ju fruktansvärt ont! Jag började med up&go blöjor för ett tag sen, det kommer vi fortsätta med, dem är kanon bra! Jag kan röra mig bättre, det är lättare få på mig blöjor osv. Vi ska ju dessutom börja med mer potta för min del, och då är de bra ha de här blöjorna man kan dra av om jag inte gjort ngt i dem, så kan dem på igen sen när man kissat på pottan. Dem med tejp är lite svårare att tejpa om igen tycker mamma. Men helt klart up&go var kanon på mig! Eftersom byxor till min ålder görs till rätt små rumpor, så behöver jag mindre blöja så jag lättare får plats i kläderna ju.
Fick anfall på morgonkvisten, inte så långt bara cirka fem minuter. Men så klart för långt, för helst vill vi ju inte ha ngt alls. Anfall när jag har feber brukar komma i samband med då feber håller på stiga. För febern får jag alvedon, den hjälper rätt så bra minsann, inte ofta de händer så man får va glad när det är så:-) Ipren är verkligen en sista utväg för mig att få, då olika medel i ipren ger ett barn som mig lite dåliga biverkningar så som de kan sätta sig på utvecklingen osv. Så ipren får jag bara när verkligen verkligen verkligen verkligen är kris. Så vi hoppas inte det blir ngr kris situationer, ellerhur?! För ipren vill jag inte ha!
Om en fyrtio minuter ska mamma in och tempa mig & så, får vi se om mamma får ngn sömn inatt eller inte.. det är jag som avgör det!

Idag fick vi brev på posten två stycken. Jag är ju i riskgruppen angånede det här med Svin infleunsan. Så de vill ju jag ska vaccinera mig. Så jag har fått två kallelser, en till vårdcentral och en till Sjukhuset.. Har dem ingen kommikation där imellan eller?? Jaja, får avboka på vc. För östermalm vc går man gärna inte till, så lite det går. Men vi får se, om jag är frisk då. Mamma är dock också osäker på ge mig den vaccinet då man får höra av olika dr och sköterskor osv.. om olika ting.. men man får höra olika överallt.. snacka om spratt i skallen på mamma!! Hon vet ju inte vad liksom.. ... På onsdag har jag fått en tid iallafall för vaccination. Eftersom den här svininfleunsan sätter sig på lungorna, så är de inte bra för ett barn som mig. Men samtidigt kom mamma tänka på, är inte lillebror också riskgrupp då som har fått astma?? Vi får se! Tyvär har vi erfarenheten i denna familjen att inte lita så mkt på sjukvården :-( Trist man ska få uppleva det så, när sjukvården ska va ngt man ska kunna lita på.

Godnatt

Kommentarer
Postat av: Emma

Krya på dig lillfisan!

2009-10-09 @ 23:35:53
Postat av: Natasja

Trist att du är sjuk.

Här är med sjuka barn, med massor av hosta, feber har de haft och nu snoriga..



Tråkigt med anfall, men de kommer ju gärna när man har feber.. :(



Lillebror tillhör inte någon riskgrupp om han har förkylningsastma, har han vanlig astma tillhör han riskgrupp om han tagit medicin i 3 år, så han får ingen vaccination om jag förstått det rätt. Han är inte över 3 år heller så då blir det inget. :(

Samma för Mino..



Kram

2009-10-10 @ 08:43:18
URL: http://regnbagsungar.pointblog.se
Postat av: *Sofie*

Åh Krya på dig Mathilda!!!!



Tror inte Casper får kallelse då dem inte ska vaccinera barn under 3 år men ja jag vet inte hur det är om dem har astma visserligen, hoppas ni slipper influensa.



Jo den utbildningen jag menade var den i Helsingborg, har för mig du sa att du skulle dit och att Mathilda skulle följa med?!



KRAM

2009-10-10 @ 11:13:04
URL: http://frusofie.se
Postat av: Mathildas mamma

Till natasja: Det går inte att komma in på din blogg.

Han har inte förkylningsastma, han har vanlig astma. Hm lusitg, Jacob kommer att vaccineras samtidigt som mathilda o han är lika gammal som Casper. Men jag är glad så länge han inte behöver vaccineras.. för jag tror inte på den!

2009-10-10 @ 12:12:52
URL: http://mommy.webblogg.se/
Postat av: Natasja

jag kommer in om jag klickar på länken.. :p

men får gå ner lite på sidan.



okej, ja men har han vanlig astma så hade jag kontaktat barnmottagningen och frågat.

man vaccinerar ju riskbarn, och astma är ju en risk.

Men vissa säger att de ska ha tagit medicin i 3 år varje dag för att få förtur eller vaccin om de är under 3 år.. Så astma-barn under 3 år har ju teoretiskt ingen chans att få vaccin..

Men ring barnmottagningen och fråga hur ni ska göra.

Hoppas du kommer in på min blogg. :p

Skriver inte så jätteofta, men ibland får jag mina ryck och skriver massor.

2009-10-10 @ 19:50:01
URL: http://regnbagsungar.pointblog.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0