Mitt dygn på sjukhuset

*På väg till akuten*

 

Som jag tidigare skrev i bloggen gick vi till barnakuten igår förmiddags pga. min andning & skyhöga feber. Mamma trodde i onsdags kväll jag var fri från febern för hade inte haft så hög feber på hela onsdagen. På torsdagmorgon var den över fyrtio grader, på tok för mkt! Så in till sjukhuset blev det, och vi lämnade Teddy hos grannarna. Tur ngn kunde tänka sig ha honom trots att de allra flesta vi känner tycker han är så himla jobbig, han är bara lite valp och kanske en aning sen i utvecklingen;)

 

*Jag i väntan på dr*

 

På akuten fick vi vänta i nästan tre timmar innan doktorn ens kollade på mig, tills dess så sov både jag, mamma & lillebror. När doktorn äntligen kom så var det minsann samma doktor som jag hade i söndags eftermiddag. Han märkte mamma var på dåligt humör just mot honom, och tog in allt mamma sa & bad om. Så blodprovet och andra koll blev det.  Min syresättning var på åttio cirka, blodproverna visade sig som så att vi blev inlagda. För han fick problemet "svart på vitt" som tur va.

 

*Pappa i väntan på dr*

 

När man väntar så länge på akuten, bör det finnas ngn form av rutin att bjuda på en smörgås, ngn form av fika/frukt faktiskt. Man blir helt trött & slö, frösen och mår ju inte alls bra heller eftersom man är där över huvudtaget. Som tur va så vaknade ju lillebror till sist så han kunde liva upp stämningen lite grann. Han lekte med bilarna, snackade med clownerna som var där, och lekte i huset & åkte rutchkana. Och han busade framför kameran när mamma tog foto.

 

*Lillebror på akuten*

 

Skönt att världens bästa sjuksköterska jobbade igår på akuten som alltid får till det så bra när de gäller att ta blodprover på mig. SKÖNT!!

 

*Blodprov i stackars fingret*

 

Sen fick vi till slut ÄNTLIGEN ett rum. Hela avdelningen var ju full!

 

*Sover in sängen lite precis när vi fått rummet*

 

Antibiotikan jag fick i söndags har inte gjort ngn nytta alls tyvär, de tyckte vi ändå dem borde hållt koll på att kåvepenin inte funkat på mig förut. Men så är de att lyssna på föräldrarna oxo, suck! Så justering blev det där, satts in på en starkare antibiotika som förhoppningsvis ska kunna hjälpa mig till rätta.

 

*Inte varit så mkt vaken på en hel vecka som jag var efter jag fått lite syrgas*

 

Varför jag blev inlagd var pga. svår luftrörsinfektion och en början till lunginflamation på så vis, eftersom jag inte fick bra med vård från start. Så med andra ord hade jag otroligt svårt att andas, då jag inte kan reda riktigt de där med harkla & hosta upp när slem & snor samlas i halsen så istället fastnar det där och bygger på o bygger på, sen blir det en infektion av det hela som innebär därefter hög feber, låg syresättning osv.

 

*FÖRSTA LEENDE PÅ EN VECKA*

 

Fick febertopp igår kväll trots febernedsättande, jätte tråkigt verkligen. Så vi fick tillsätta yttligare febernedsättande. Och mamma kopplade på vattendropp till min knapp, så jag fick massor med vätska i mig. 125ml i timmen i vätska. Inhalerade ventoline, men till ingen nytta. Så började inhalera koksalt ofta. Det hjälpte mkt bättre.

 

*Andas koksalt/ventoline*

 

Under natten och morgonkvisten var de tvunget att tillsätta vanlig syrgas då jag var för låg i min syresättning. Vilket leder till enorm slöhet! När jag hade fått en del syrgas blev jag minsann på lite humör, första gången på en vecka.. helt underbart tyckte mamma!!

 

*Andas syrgas*

 

Jag är fortfarande sjuk, men härmed utskriven! Då vi har fått hem maskin för ett tag sen ju en pari boy som vi kan använda oss av för ventoline och koksalt. Så nu har vi dem delarna hemma och hoppas vi slipper åka in för mer syrgas bara. Sen ställdes jag nu på en starkare antibiotika också så har vi slängt kåvepeninen för den va ju inte till ngn nytta alls.

 

*Jag och dockan Lena*

 

Sjukgymnasten som vi träffat förut kom och besökte oss, vi träffade henne när jag va runt 1år gammal då jag fick en pep mask. Nu idag fick jag en ny, hon förstog inte varför ingen gett oss ny tidigare.. mm så kan de va. Så nu har jag en ny sådan också. Skickades hem med pencilin, "stora topsar" att tvätta munnen med, koksalt, sprutor, ny pepmask osv. Så hoppas vi klarar att hålla oss hemma nu.

 

*Mitt i natten*

 

Jag o Mamma delade på en liten junior säng inatt, vi fick plats på bredden men de va precis... längden däremot va lite värre för Mammas del.. tur de handlade bara om en natt. Mamma fick endast max sova två timmar i natt allt som allt, då hon varit uppe och ventilerat mig titt som tätt inatt för att få mig bra! Och tempat mig, gett syrgas, gett mig vätska osv. Tur jag har min mams! Skönt vi hade tur med nattpersonal och förmiddagspersonalen.

 

*Ja ligger o funderar mitt i natten*

 

När vi gick hemåt, mötte vi morbror min i hiss centrum... ÅÅÅÅ va jag o mamma blev glada att han täntke hälsa på oss!!!!! :-) De kändes bra i mage & hjärta! <3 Istället fick han äran och följa med oss hem.

 

*Filten jag fick av grannarna kom till användning på studs!*

 

Mina luftrör har börjat "ljusna" nu.. hoppas jag är på bättringsvägen, vågar inte säg allt för mkt ännu.

*På väg hem i det kyliga höstvädret*

 

 

Håll tummar & tår för mig att jag måtte bli frisk nu! Måste ju ta svininfleunsa sprutan, mamma har ju redan tagit den. Hoppas jag slipper få så ont i armen som mamma och de flesta på csk fått... aj aj.. !

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

nu får allt se till och bli frisk så du kan komma ner o busa med oss:) o mysa till det i soffan med tim:)

2009-10-16 @ 15:11:32
Postat av: Anna Svensson Crona

Vilken pers ni varit igenom. Nu håller vi alla tummar o tår här på Bagarevägen i Hörby att du blir frisk.



Anna o Axel

2009-10-16 @ 15:30:21
Postat av: Tissa

Hoppas du blir bra nu sessan o dt håller sig så, ja hoppas du inte får ont i armen av sprutan som ja o mamma din fått.

Snart kommer ja ju o busar m dig i tre veckor :D

2009-10-16 @ 15:47:07
Postat av: Lena

Verkligen tråkigt att du hamnade på sjukhuset Mathilda. Men nu tror jag nog du snabbt kommer bli bättre, så att du kan busa som vanligt igen. =)

2009-10-16 @ 19:23:12
Postat av: Malin

Låter som att du är på bättringsvägen Mathilda. Skönt att höra och att du fått lite hjälp med koksalt.

Många krya på dig kramar

2009-10-16 @ 23:07:11
URL: http://lantani.blogg.se/
Postat av: Pappa

Skönt du/Ni e hemma igan. puss älskar er

2009-10-17 @ 00:08:29
Postat av: Ulrica

Vad skönt att du har fått komma hem igen Mathilda. Hoppas att du snart blir bra igen.

En del läkare är inte bra där. Innan ju var jag där med min son o blev hemskickad. Två dagar senare var han inlagd i tre dagar.

Ha det bra o krya på dig.

Kram på dig.

2009-10-17 @ 00:28:47
URL: http://mammatillalvin.blogg.se/
Postat av: jessica

Ledsen att höra att du har det så tufft Mathilda. Men förstås glad att du är bättre och hemma igen. Hoppas nu förbättringen fortsätter som den ska!

Kramar

2009-10-17 @ 20:09:14
URL: http://absolutanollpunkten.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0