Mamma vet bäst !


Mammas ord..

Ja då har jag tillsammans med Mathilda varit på BRH i en vecka, sikken nervösitet man kände inför det. Det man var mest rädd över var nog hur man skulle bli bemött då det är super viktigt.

Vi blivit jätte bra bemötta av allihopa ! Härligt !

Man märker att det finns skillnad på habilitering i Kristianstad och i Lund.
Dem arbetar faktiskt lite olika har jag märkt.
Vissa saker håller dem inte med varandra om märker man när man kommer till sådana diskussioner som man diskuterat både med Kristianstad hab om och med Lund. Men så är det, så är det kring sjukhus med.
Synd bara för man blir lite förvirrad.

För övrigt så är Kristianstad hab kanon bra som jag sagt förut och även är Lund det. Man märker ju att dem är mer "specialister", känns jätte skönt att vara där.
Och känner att jag fått ut mkt av denna vecka vi varit där trots att Mathilda sovit väldigt mkt.

Visade filmerna för logopederna när Mathilda äter och allt annat som finns på bloggen här.
Dem tyckte det var intressant att jag hade en blogg till Mathilda.
Ja och varför har jag bloggen ? Jo dels för min egen skull att kunna skriva av mig om allt kring henne då man bär på väldigt mkt varenda liten grej man gör med henne, och dels för att göra en rolig grej av det att Mathilda "skriver".. Och så har jag denna blogg även för många föräldrar till barn med funktionshinder & sjukdomar som har bett om hjälp via familjeliv osv, känns jätte bra att kunna vara till hjälp.
Sen är det nog en hjälp för utomstående som läser med, att kanske förstå mera hur vår sits är, då dem aldrig kan förstå det fullt ut, men mkt mer med hjälp av vår blogg.

Dem i Lund på BRH tycker jag tänker på så mkt osv osv.. precis som dem på hab i Kristianstad säger, man blir en aning rörd när dem hela tiden säger så hihi, men det är såklart skoj. Och skönt att höra att man tänker på rätt väg. Och jag tror nog dem säger till mig om jag tänker fel, det har jag inte hört på år och dar att jag tänker fel kring Mathilda. Känns skönt för man vill ju ha koll på läget.

Har alla redan lärt mig lite mer kring hur vi ska kommunicera med Mathilda, väldigt intressant. Men det känns precis som man har haft det "i sig" hela tiden hur man ska göra.. eller ja jag har ju gjort så på en god väg men inte fullt ut.. som nu dem från Lund fyllt på "mig" med info. Jätte bra ! Känner alla redan sikken bättre kommunicering jag får med Mathilda när det gäller om hon vill eller inte vill saker & ting. Osv osv..
Mer hoppas jag det blir, man vill få så bra kommunikation som möjligt ju !
Märker också att Mathilda blir gladare när hon märker att man förstår henne, toppen skönt ju.
Så nästa vecka är det dax för BRH igen och samla på sig mer & mer info, jag LÄNGTAR !

Något som dem också tror är att Mathilda ser (på ett visst avstånd som vi sagt innan) men att hon ser dessto mer vid rolig aktivitet, att hon då koncentrerar sig liksom. När det blir mer "fart" runt henne osv.

Asså man har ofta förut fått antydningar "nej det o det förstår inte mathilda"... då man blivit ledsen och tagit in infon och liksom levt på den infon man fått. Men så har jag lärt mig nu under denna vecka man INTE ska göra !!!!
Är såååååååå lätt att leva in sig i sådan info. Jag som mamma vet bäst !! Jag tror eller vet att Mathilda har mer att ge oss.

Nu är det slut bloggat på Mathildas blogg för min del !
/ En tänkare

Kommentarer
Postat av: Emma

Du är verkligen en helt fantastisk mamma, Madde. Genom bloggen förstår alla att du kämpar till det yttersta för din dotter samtidigt som du hjälper andra och har er vardag dokumenterad. Fördelarna med blogg är många och dina bloggar är mina absoluta favoriter. Det är sällan jag verkligen fastnar för bloggar och läser dem mer än en vecka, men jag kan verkligen aldrig slita mig från er så sluta aldrig blogga! Det du gör för Mathilda hade ingen annan kunnat göra bättre och jag är så glad för hennes skull att hon har dig, och för din skull att du har henne. Jag blir jätteglad över att läsa om Mathildas framsteg, samtidigt som jag blir lika ledsen över anfall och tråkiga nyheter. Stå på dig nu och försök få ut så mycket som möjligt av veckorna i Lund! Kram!

2009-05-01 @ 21:55:55
URL: http://emmixen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0