Nu är jag tillbaka !


Hej på er, nu har min "författare/mamma" äntligen kommit hem från två dagars utbildning.

Jag har i två dagar varit med pappa & lillebror och Assistent Jennie som fått gå bredvid pappa i två dagar.
Det har gått bra med Jennie.

Dock så har min höga feber hållt i sig och så gott som sovit hela dagarna. Jätte tråkigt.


Har nu även dragit på mig en sväng ögoninflamation men det är ju ingen större fara med det, men är ju såklart jobbigt och ha massa klet i ögonen, tror jag inte ngn är så förtjust i.
Men faktiskt så sen mamma kom hem typ vid halv fem idag så har jag bara haft 37.4 i temp, och när jag la mig vid halv nio ikväll hade jag fortfarande samma temp. Jätte bra den står stabil ! Trots min låga kroppstemp som jag har i vanliga fall på 36.6 så ger mamma & pappa inte ngt febernedsättande så länge jag har under 37.5 för då ska kroppen själv arbeta bort det, går de däremot inte och tempen höjs så får jag såklart preparat mot febern.

Ikväll fick jag upp & sitta lite, för när mamma kom hem och kom in till mig och sa hej, så fick hon ett stort leende tillbaka av mig och lite skratt. Satt sedan i min stol vid köksbordet med när mamma pappa & lillebror fikade nybakad sockerkaka.
Även blev det lite fotografering ikväll hihi, vad annars när mamma är hemkommen ;O)

Som sagt har jag mest sovit, och även fått bok läst idag av Jennie.

I måndags så fick jag nytt badrumskåp, jätte snyggt & fint var det och alla mina nagel lack och parfymer och hårklämmor & toffsar har tagit sig en plats i skåpet i mitt badrum skåp. Inom assistansen så andra badrumskåper gick sönder, som tur är så går sådant på assistansomkostnaden. :o) Så nu är det fixat.



Jag fick ett ljus härom dagen placerat i mitt rum i fönstret, med lukt av salmiak & mandarin, en uppiggande doft som väcker mina sinnen. Ngt som mamma beställt genom partylite, ljusparty som moster håller.
Lukta mkt gottit !

Har levt på vätskeersättning i ngr dagar nu, idag så började jag få mat i magen med & *peppar peppar* så har jag än det i magen !! Får just nu mat droppvis, 50ml per timme. Hoppas jag får behålla all maten.
När jag ska ha så lite i magen åt gången är det mkt lättare med dropp så det går jämnt in i magsäcken så det inte blir för snabbt. Men som  när jag ska ha mina vanliga doser för övrigt är det lättare att styra över det så det blir rätt tid & så.

Förkyld blev jag lite ikväll med, hoppas det går över. Får ju faktiskt vara nog med sjuker nu minsann.
Hade minsann inget anfall igår berättade pappa för mamma, JÄTTE BRA !

Men det anfallet jag hade i söndags var så det räckte och blev över kanske.

Mamma fick idag veta att det fanns liftar anpassade för barn, hade mamma inte en aning om faktiskt. Men fick veta det idag av en arbets terpeut på Furuboda. Så mamma ska höra sig för på habileteringen. Tydligen kan man även själv få besöka stället där hjälpmedelna kommer ifrån för att själv få se med sina ögon vad som kunde passa bäst.
Vi har bara blivit visade taklift, vuxenlift på hjul & ngn annan form av lift som jag inte vet hur ja ska förklara. Men bara taklift som passar oss. Men idag när mamma fick nys om en barnlift så kanske den kunde få plats helt beroende på hur stor den är. Vi får se !
Ngn som läser här som har en barn lift?? såfall får ni gärna skicka en bild till mammas mail: [email protected]
Men vi ska ha taklift i slutändan så är det bara !!!!!! men vi tänkte fram tills dess..
Jag är ju ingen lätt dam.. ja fast nu har jag gått ner mkt i vikt tyvär... men ändån.. Ja är ju ändå tung.

Mamma testade ngn teknik i Furuboda på ergonomi utbildningen, men neeejj... det är lift helt enkelt som krävs till mig pga. jag inte kan hålla upp kroppen för att kunna kana över från säng till en stol osv...

Ngt mamma skulle vilja ha svar på är varför jag inte får bidraget som abk vill att vi ska få godkänt av habileteringen för att få ha taklift.. det är ju liksom ngt vi MÅSTE ha.. jaja
man blir inte klok på världen.. ..

Nu gnydde jag till i rummet lite grann, mamma tog en titt.. jag sover lite dåligt för jag är täppt i nosen:O( men faktiskt verka jag inte ha ngn feber *peppar peppar*

Imorgon biti kommer ass. Sara & väcker mig, henne har ja inte umgåtts med sedan förra veckan juhe.. ska bli skojigt.
Hoppas jag är ngnlunda kry.

Men nu ska jag sova vidare, försöka åtminstone.. vi får ju se  hur det går .. lite små ledsen imellan åt här
Godnatt & Sov gott

Kommentarer
Postat av: Martina

Vad gott för dig Mathilda att mamma är hemma igen. Men du vet att hon måste åka iväg ibland för att få mera kunskap i vissa ämnen. Gammelfaster var ju hos dig & pappa i måndags. Jättefint blev ditt badrum

:-) Jennie plockade iordning därinne.

Du mådde inte bra då men jag fick ett leende ifrån dig ändå. Tror du tyckte om när jag höll min hand på pannan din och på ryggen. För du blev lugnare då. Krya på dig gumman <3

Kramar Gammelfaster M.

2009-03-18 @ 15:38:08
URL: http://anitram.zoomin.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0