Att få en taklyft

Säng och taklyft
Mamma skriver!

Som ni ser på bilden intill så sitter det en taklyft i taket där, en sådan hade varit väldigt hälsosamt för assistenter, mamma & pappa och alla andra som lyfter mig att ha på mitt rum.

Mätningar & sådant för att kunna sätta upp en sådan är gjord av själva det företaget.

Allt kändes så bra när dem var här och mätte & vi bestämde var själva laddaren & allt skulle sitta.

Sen lämnade man in papper till abk för att få det godkänt att sätta upp en taklyft, jag tog för givet att de är väl klart vi ska få. För varför sätta stopp för en annan människans liv att få komma ur sin säng?

Men NEJ abk ville inte det, pga att habileteringen inte tar det på sitt ansvar & för dem inte vill ge oss bidraget som man kan få för att åtgärda hålen om man skulle flytta en vacker dag.

Mitt tycka tänka kring detta: Är att faktiskt så tycker jag abk kan lika gärna skriva ett kontrakt med oss som bor här som behöver denna taklyft att vi får fixa hålen i taket om vi flyttar härifrån, hur svårt kan det vara ?

Men också tycker jag det är dåligt av habilteringen att inte godkänna bidraget man kan få för att fixa hålen när lyften tass ner.

Ja det känns skit, här bor vi med vår dotter på 4år som väger närmare 19kg & vi blir alltså utan taklyft, är detta rättvist?? Nej det är det inte.

Där finns golvlyft VI VET DET, men det är inget att bara ställa bakom dörren, för den tar en jädra plats på tok för mkt plats.. ja då kanske vi istället får lämna tillbaka andra hjälpmedel så att allt ska få plats .. är det rätt?? NEJ.. !
Easy Track System
Blev även erbjuden en sådan lyft som här till vänster, den står på fyra stolpar i var hörn i rummet, men den tar också sin plats i fyra hörn i rummet och gör rummet genast mindre för att kunna förvara alla andra saker. Mathilda har ju även snetak i sitt rum, så stolparna kommer inte hamna i var hörn för den delen.

ALLTSÅ taklyft är det enklaste smidigaste på alla sätt & vis. Och går utan ngr problem att göra fint om vi ngn gång skulle flytta härifrån.
Vi skulle kunna göra vad som helst för att få en taklyft, våra ryggar ger alltså upp. Jag har en ständigt ryggont dagarna in & ut, bara för jag har burit Mathilda i fyra år betyder ju inte att man vant ryggen, snarare att ryggen blir ju bara värre & värre efter hand för man märker ju inte på det viset att hon blir faktiskt tyngre. Man lyfter henne för att man måste, men vissa dagar känner man hur det knakar i ryggen & vissa dagar vill man verkligen inte lyfta henne.. men man MÅSTE för inte är det rättvist att en handikappad människa som inte kan förflyttas ig själv ska bara få ligga i säng alltid !!!!!!!!

Ja, sen hur många som håller med mig.. är upp till er.

Men jag tycker det är hemskt, att inte kunna få denna SIMPLA hjälp !!!!!!!!! Detta är trots allt en grej som behövs för en människa för att den ska kunna leva ett bra liv, slippa ligga i sin säng osv, slippa bli lyft på fel vis, obehagligt vis.. är kanske inte skönt alls och bli lyft av en människa.

Inte så lätt för er som inte har funktionshindrat barn kanske, men ngt litet bör ni ändå förstå..
Jag kan ju till & med jämnföra detta med att en "vanlig" människa behöver en ny kyl men får ingen, nähä var ska då dem ha sin mat ngnstans ???
Mathilda får ingen lyft... nähä ?? då får hon väl ligga i sin säng då !


FÖR JÄVLIGT
/Mamma Madde som skulle kunna göra vad som helst för att få en taklyft !!

Vill tillägga att det är inte själva habileteringsteamet som vi har som har med detta att göra alls, utan det är de "Högre"


Kommentarer
Postat av: Natasja

Förjävligt att du inte kan få den lift ni vill ha!

Det ska ju kännas bra för dig Mathilda och det är INTE skönt att bli lyft av en annan människa.. :(



Hoppas verkligen abk ändrar sig eller att habiliteringen förstår problemet för jag förstår att en lift är nödvändig för er allihop. Mest för dig då Mathilda så du får det så bra du bara kan!



Kram på dig (Mino skickar en blöt puss genom datorn)

2009-03-03 @ 12:40:16
URL: http://izabellemino.blogspot.com
Postat av: Moster

Hej Mosters sessa! Moster tycker med det är jäkligt du inte kan få en sådan lift. ni kan inte få en annan lift med däck på då? så kan ni använda den mer än i det rummet. puss och kram moster

2009-03-03 @ 22:05:13
URL: http://stigsson.zoomin.se
Postat av: jag mathilda

Nej moster jag vill inte ha en lift som är på däck för den kommer vara i vägen överallt o ta för mkt plats för mig och mina sysslor här hemma.. Vi gör alla lyften i rummet så vi behöver ingen lift i hela hemmet. puss

2009-03-04 @ 09:54:56
Postat av: Zhara

Illa hur abk tänker, men är de bara hålen som ska åtgärdas om ni flyttar så gör jag med glädje de så om de ska ta en vecka att åtgärda. Dagens System är skit rent ut sagt, men kämpa på jag håller på er. kram på er

//Zhara

2009-03-06 @ 17:36:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0